21 Photochallenge - Part 1 - Selfportrait

Har inte haft tid till att fota något så tog denna bild för 5 min sen lite hastigt sådär. Så här har vi min veka start på vår fotoutmaning! Your move, Anna och Ebba.

21 Photochallenge - Ebba Anna Alma

Idag på lektionen slog tre fototokiga tjejer med ett nuvarande avsvalnat intresse ihop sina kloka huvuden. Varför inte ha en liten tävling? En fotoutmaning. Sagt och bestämt. Vi har kommit på 21 teman som vi varje vecka ska tolka och fota. Sedan röstar vi, och två andra om vilken bild som är bäst. När alla teman är klara räknar man ihop de poäng som man fått. Den som i slutet har flest poäng vinner och blir bjuden på middag och Ben & Jerry av de andra två.
 
Kul va? Bidragen lägger vi upp på våra bloggar: Anna, Ebba.
 
Här är teman:
 

PHOTO CHALLENGE


1. Självporträtt

2. Väder

3. Något grönt

4. High Fashion

5. Mörker

6. Vatten

7. Fågelperspektiv

8. Främlingar

9. Rörelse

10. Svart-vitt

11. Soluppgång/Solnedgång

12. Vardag

13. Natur

14. Arkitektur

15. Silhuett

16. Grodperspektiv

17. Mat

18. Djur

19. Kärlek

20. Macro

21. Händer

Musicvideos By Say Lou Lou

Say Lou Lou består av tvillingarna Miranda och Elektra och är, enligt min mening, det bästa Sverige har i musikväg just nu. Det dröjer inte länge innan de slår igenom ordentligt. Lyssna och njut!

miss Sky Ferreira

Är detta världens snyggaste människa? I believe it is.

Random New Favouriteblogs

1. En modeblogg som drivs av 23-åriga Hector och Robin. Precis nyfunnen blogg, men jag fastnade direkt.
 
2. En blogg med massa goda recept som dessutom är nyttiga. Bra om man vill vara nyttig (eller har en "nyttig period", brukar vara så för mig, hehe.) och äta gott.
 
3. Balsektionen på min skolas balblogg! Skitbra för oss på skolan att få information, men även för er andra som vill ha inspiration till t.ex. klänningar eller håruppsättningar.
 
4. Blogg om lite allt möjligt, främst mat. Mycket hamburgare. Många roliga och intressanta inlägg om det mesta.
 
5. Elin driver en av mina favoritmodebloggar. Hon bjuder på snygga outfits men även inspiration från annat håll. Grym blogg!
 
6. En blogg med mycket foto, skönhet och mode. Riktigt snygga vardagsbilder.
 

Och plötsligt så var det inte lika jobbigt

Hela trean har gymnasiearbetet varit en ren plåga för mig. Har varken haft tid eller lust till att ta tag i det. Men nu, när det bara är några veckor kvar till deadline har jag verkligen tagit tag i det. Bokat upp fotograferingar och redigerat bilder. Och fy satan vad gött det är nu när det mesta är klart. Har bara några foton kvar att ta och sen ska det bara göras ett bildspel så är produkten klar!
 
Sen är det ju rapporten, men det bli nog inga problem. Har en superlång sovmorgon imorgon så då hinner jag med lite också.
 
Tänk vad lätt det mesta är egentligen, bara man tar tag i det. Nu känns liksom de gångar i höstas då jag skrikit och gråtit över det förbannade arbetet väldigt långt borta. Klapp på axeln till mig själv.

Ens egna värde

 
Idag under lunchen blev det så att vi pratade om vikt, övervikt framför allt och hur luddigt det begreppet är. Övervikt för någon kan ju vara normalt för en annan, kanske underviktigt för en trejde. Och ska man gå då efter siffror, hur man ser ut eller vad man själv känner? Min kompis sa något bra; "Så länge man själv känner att man mår bra, så ska det inte spela någon roll om man väger 150 kg eller inte.".
Låter ju vettigt eller hur? Så länge man själv mår bra, så är väl allt bra?
 
Jag har lätt för att se det fina i människor. Saker som de kan se som sina värsta brister, ser jag som det finaste de har. Jag tycker det är fascinerande hur man kan tycka att så många människor, kändisar som vänner eller främlingar, är helt galet snygga. Alla de ser ju så olika ut, men ändå är det något hos de som attraherar en.
 
Jag tror att utseende och personlighet går hand i hand. En, till utseende vacker människa med en taskig attyityd kan aldrig bli vacker. Det spelar ingen roll hur snygg denna människan är, för är man jävlig på insidan så lyser det igenom.
 
Tillbaka till "ämnet", seriöst jag vet inte vad jag skriver, jag bara skriver. Det här med att man kan se så många som fina. Ens vänner är ju de vackraste personerna som vandrar på vår jord. Man kan se så mycket hos andra, men vad ser man hos sig själv? Ofta det motsatta. Så är det i mitt fall i alla fall.
 
Stundvis kan jag känna mig fin. När man får till sina eyelinervingar och drar på sig en assnygg outfit matchat med röda läppar, då jävlar alltså. Damn! Men när man inte har det då? När man står framför spegeln precis som man är; osminkad, ofixat hår och inga kläder som döljer allt det där man ogillar så mycket. Alla skavanker, alla brister och fel. Tror inte att jag är ensam om att känna att då är det svårt att känna sig... Fin.
 
Alltså hur GÖR man? Ska man sova i de där snygga, men osköna jeansen, med håret fixat och sminket klart? För att ständigt känna sig snygg? Hur GÖR man för att inte bara acceptera sitt utseende för vad det är, utan också tycka om det? Ska man träna tills man har den där kroppen som alla inspirationsbilder visar, men då tvingas ge upp sina favoritgrabbar Ben & Jerry? Ska man gå upp en timme extra för att hinna fixa allt?
 
Hur GÖR man för att tycka om sig själv? Ska man säga det framför spegeln varje dag? För vem orkar det? Kan man inte bara trycka på en knapp med stora gröna bokstäver som stavar: NÖJD, och sen bara vara just det, nöjd?
 
Jag fattar inte hur man kan se det bästa hos andra men det sämsta hos sig själv! Jag fattar inte hur jag kan göra det när jag vet att det inte borde vara någon skillnad. För jag tror att vem man en hade ställt framför sig själv, så hade man kunnat hitta något vackert med den personen. Men när man ställer sen spegel framför sig, så blir det plötsligt svårt.
 
All tid och energi man lägger på.. Självförakt. Om ens av minsta grad så är det ju fortfarande det. Fatta vad roligt det vore att kunna ägna den tiden till självkärlek och självrespekt och vad mycket posititv energi det skulle bringa. Men jag vet fortfarande inte hur man gör. Jag VET mitt egna värde, men jag väljer gång på gång att blunda för det. Man kan ju tycka att en själv borde vara första prioritet i ens egna liv. Men så gör man så mycket taskigt mot sig själv. Man stressar för iuppnårliga resultat när man hade kunnat vara så mycket lyckligare av att nöja sig med det bästa man kan ge. Man låter andra trampa på en hur lätt som helst, och man vägrar låta andra lyfta upp en. För att man trodde på vad den första sa eller gjorde, men inte den andra. Man köper det negativa på två sekunder, men kollar skeptiskt på det positiva man erbjuds. Varför?
 
Jag tror att man måste ge för att få dock. Så om man sprider glädje omkring sig så borde man väl själv bli en gladare person. Och glada människor är alltid snygga och härliga, det vet ju alla. Alla blir ju gladare av komplimanger. Från vänner, kärleken osv.
 
Men det bästa är ju nästan när man får komplimanger från främlingar. För hur ofta händer det? Tänk om någon skulle komma fram till dig på stan och berömma dig för din snygga jacka, eller för ditt hår som har helt amazing naturliga lockar, men som du tycke är ostyriga och jobbiga? Hur kul hade inte det varit? Och hur kul hade det inte varit att ge såna komplimanger? Men man vågar ju inte! Gör det! Jag ska fan börja göra det, ja det sk ajag nu bestämmer jag det punkt slut.
 
 
Detta kan mycket väl vara det flummigaste jag någonsin skrivit. Skulle bara skriva vad jag gjorde idag, haha. Men ibland så måste man bara skriva av sig helt enkelt och nu skulle jag ju blogga om annat. Hoppas ni förstod något av detta, tack och godnatt!

Guilty Pleasure - Håkan Hellström

Jag är sannerligen inget fan av Håkan Hellström. Jag tycker han är sjukt överskattad. Men detta klippet, dessa låtar... Hatten av alltså, jag får tårar i ögonen för att det är så fint. Mycket är nog publiken, för även om jag inte gillar Håkan, så vet jag ju såklart hur det är att lyssna på sin idol. Det är magiskt.
 
Hörrni, kompisar. Jag har ju inte bloggat på ca en miljard år. Och jag har fortfarande inga foton att visa. Men jag tänker att tills jag har det, så kan jag försöka blogga om annat. Om mig själv osv. Stay tuned så får vi se om det blir så.