Detta gör mig lycklig

 

Rösta på min vän

Min kompis Sophie, som ni sett lite av här på bloggen, är med i en tävling som heter Miss Glossy som anordnas av Loreal. Vinsten är en makeover och en chans till ett modellkontrakt. Jag vet hur mycket Sophie älskar att stå framför kameran och hon vill alltid utvecklas i sitt modellande. Därför vet jag hur grymt mycket hon hade velat vinna, så om ni har en sekund över, gå in och rösta!
 
RÖSTA HÄR

Rocketpeople - Road

Lyssna på detta.

Det är ingen idé

Foto: Märta L

Okej, så jag sitter just nu och kollar igenom gamla photoshoots, bla.a. denna med Märta. Och jag dör verkligen av skratt när jag ser bilder på mig själv. Jag kan verkligen inte det här med att bli bra på bild. Det ser bara för jävla ansträngt ut och usch! Det är ingen idé att ens försöka.
 
Hur som, risktvåan gick bra. Eller ja, hur bra det nu kan gå? Ingen dog i alla fall. Laddar om för utgång med esteterna ikväll, BYE.
 
 

En Från I Somras

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P
 
Jahaja, jahaja. Det blir en lång dag på körskolan, för idag är det Risktvåan. Wooooaaaahh! Nej men det blir intressant. Alla säger att det är skitkul så jag har höga förhoppningar. Vi hörs, kompisar!

Sharpen It Up

Tyckte denna bilden blev lite cool ändå. Photoshop är min pärla när jag gör om bilderna till svartvitt, annars kommer vi inte överrens. Vet alltså inte hur man fixar skärpan i Ps. Eller i alla fall inte som jag vill ha den. Så nu gjorde jag det på samma bild i Picmonkey och voilá. Lite mer edge. Mycket bättre!

Sthlm

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Ah, saknar Stockholm! Sån fin stad. Vill strosa runt i Gamla Stan igen, speciellt nu i höst. Ska fasen ta och pallra mig upp dit snart!

Phisheye B/W Close-Ups

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Phisheye @ Stadsfesten, Kalmar
 
Dammade av lite bilder från i somras när jag fotade lite konsert på stadsfesten. Denna gången fick det bli svartvitt och closeup. Tycker nästan att detaljbilder är det roligaste att fota. Det blir inte så platt liksom, utan man kan leka med vinklar och så där.
 
Skulle verkligen vilja fota mer konsertbilder och lära mig att ta bra bilder i den ljussättningen. Vi får se när det blir av nästa gång.

Find A Place To Call My Own

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Sophie C

Alltså kompisar, den här körkortsteorin dödar mig. Jag orkar inte mer. Står bara och stampar på samma ställe och jag kommer aldrig, aldrig, aldrig få körkort.
 
Igår fyllde Evelina år så det firades hos henne och så utgång på det. Lovely, lovely. Idag har jag bara legat i sängen och planerar inte att göra mer än det. Känner noll behov av att socialisera med andra människor idag, så det blir bäst såhär, haha! Det är jag och körkortsboken idag. Bye!

Fast du är fin, du kan tala för din sak

Jag vill va fel, vill varken ha ditt nummer eller råd.
Jag vill ha mer, men dina tomma ögon gör det svårt.

We Don't Have To Worry About Nothing

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Sophie C

Det här är jag och världens finaste människa

 

Det man aldrig hade

Det sägs ofta att man ska vara glad för det man har, vara tacksam. Jag håller med om det absolut, men det finns undantag. Man måste få vara ledsen får sånt man inte har. Något som togs ifrån mig innan jag ens fått röra vid det. Allt på grund av en jävla sjukdom som verkar finnas i varje hörn och vrå av världen. Gömmer sig för att sen hoppa fram och skrämma vettet ur allt och alla den vidrör.
 
Det är dig, mormor, som jag kan sakna, fast jag aldrig ens träffat dig. Aldrig fått prata med och aldrig fått krama. Du togs ifrån mig innan du ens visste att jag existerade, än mindre visste jag vem du var.
 
Det är inget jag grubblar på dagligen. Men det hugger till i hjärtat när man hör vänner som ska åka och hälsa på mormor som om det vore det mest naturliga i världen. Det fick jag aldrig uppleva och kommer aldrig få. Allt jag har av dig är några foton, historier, ett (förlåt mig) fult andranamn och mammas tårfyllda ögon när hon pratar om dig. Och citronfjärilarna. Alltid citronfjärilarna. Det är du, det måste det vara.
 
Jag vet inte mycket om dig. Så varför känns det som om jag gör det? Som om vi träffats och nu bara är "på återseende"?
 
Jag vill prata med dig. Berätta om mig och få höra om dig. Jag önskar att jag fått sitta i ditt knä när jag var liten och att jag nu fått gråta i din famn. Jag hade velat, nu i höst när jag får körkort, köra över till Öland. Bara för att hälsa på dig. Åka på små utflykter och få uppleva såndär mormorsfika som gör att man rullar hem. Få berätta om mina tonårsproblem och få höra hur du var i min ålder. Jag får höra historier om dig från andra, men det är från dig jag vill höra dem. Ingen annan.
 
Snälla säg att vi en dag kommer ses. Att du vet vem jag är och att du inte glömmer mig. Jag måste få veta om du finns här, på något sätt. Skicka dina citronfjärilar, så jag vet att det är du.
 
Så om jag pratar, lovar du att lyssna då? Kanske göra något lite tecken, som svar? Kan vi göra den dealen? För jag behöver dig.
 
För om du är som mamma, då är du bäst i världen.

And then BAM! Photoinspo

För typ en minut sen så var jag nere i källaren för att lämna lite saker. Och då bara slog fotoinspirationen mig, som den gör ibland. Älskar när det händer! Helt plötsligt bara ser man allt i annat ljus.
 
Bor i lägenhet i ett radhus, så det är som en lång korridor med förråd. Ganska creepy, så det kan ju bli coola bilder. Tänkte springa ner med kamera och stativ någon dag och fota lite självporträtt. Jobbigt läge om någon kommer ner och ska hämta något bara, hehe. Ska hålla mig undan tiden innan Halloween i alla fall, så ska det nog inte vara några problemos.

Åh vad jag saknar dig!

Fina, fina, fina lilla Rhona. Åh vad jag saknar dig, ditt lilla PMS-sto ♥

5 saker

I brist på annat så kör jag en sån här superrolig "5 saker ni inte visste om mig"-grej. Mycket nöje, eller något.
 
1. Den bästa stunden på dagen, enligt, mig är när man kommer hem efter skolan och ingen har kommit hem än. Jag älskar att vara hemma ensam, så jag tar verkligen vara på dem minuter/timmarna som jag får vara själv.
 
2. Är beroende av Twitter. @AlmaSoderholm
 
3. En av de värsta känslorna jag vet, är när man precis efter ett beslut, inser att man tagit sig vatten över huvudet och man inte kan ångra sig.
 
4. Jag önskar verkligen att mina päron hade tvingat på mig ett instrument när jag var liten. Är inte musikalisk för 5 öre, men vill verkligen kunna spela gitarr eller piano.
 
5. Lyssnar på Guldet Bev Till Sand varje dag. Det är min favoritlåt. Mm...

Mission: Failed

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Så jag cyklade in till stan ikväll för att fota lite stadsbilder. Man kan tydligen skicka in bilder till elevkåren, och så kan den väljas till skolkatalogsomslaget. Så jag tänkte;; "What the hell? Bara att fota lite." Mm, eller hur.. Temat var Kalmar, såklart. 
 
ALLA bilder jag tog blev seriöst, urkassa. Ja ni ser ju ovan, usch! Men hittade 2-3 godtagbara bilder i alla fall som jag ska skicka in imorgon, så får vi se hur det blir med det.
 

Best Of You

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P
 

Shore

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Börjar denna vecka genom att cykla i ösregn, och nu sitter jag på engelskan dyblöt. Men räds icke, ty det sägs att solen ska kika fram i eftermiddag. Ska ta en fika med en barndomsvän efter skolan och det ska bli helt underbart att catcha upp lite.
Ha en bra måndag, BYE!
 
 

Go For What You Want

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Jahaja, bloggen. Några dagar sen sist - Igen. Ber om ursäkt för det, men what to do? Kan väl dra mitt lite kort sådär. Vad har jag gjort? Pluggat manus, pluggat manus och pluggat lite mer manus. Igår övningskörde jag med pappa på första gången på väldigt länge och det gick ganska bra! Vi övade på allt som gick att öva på ungefär och ja. Är nöjd.
 
Igår kväll cyklade jag och Elin in till stan för att heja på alla som sprang Midnattsloppet. Helt sjukt vad snabba de är. Seriöst, 5,6 km på 17 minuter. Det är inte dåligt! Hörde också att en 9-åring var med. Hatten av!
Hade lite friendly faces bland de som sprang så det var kul.
 
Ja och sen så gick vi förbi Kalmarsundsparken och kollade läget där. Det är så kul med alla nya studenter som börjar nu.
 
Ja och idag har jag fortsatt pluggat. Så spännande är mitt liv. What's new with you?
 

The Kill (Bury Me) 30STM Cover

Perfektion.