Tandställningen so far

Jag tycker det är roligt att se skillnader. Före- och Efter-bilder liksom. Så här kommer lite tandställningsbilder!
 
Alright! Bild 1. Innan tandställningen. Lägg märke till tanden näst längst till höger. Den ligger över en framtand.
Bild 2! Tagen 4 mars. ca. 5 månader med tandställningen. Lägg märke till samma tand. Nu är det till och med ETT MELLANRUM!
Bild 3! Vet inte varför den blev mindre, men men. Tagen idag. 2 månader senare. ca 7 månader med tandställning. Tandraden har dragit ihop sig nåt helt fantastiskt, men det är fortfarande mycket kvar.
 
Är så nöjd! Den dagen jag tar bort tandställningen kommer vara den bästa dagen EVER!

C & C

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm På bild: Carro & Chuck

En ovisad

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm På bild: Cassandra & Renaldo

Kom på att jag inte har visat några bilder på Cassandra och hennes superfina ponny Renaldo. Så här har ni en.
 
Jag sitter i soffan med huvudvärken från helvetet, och ska gå och lägga mig alldeles strax. Måste bara fixa lite saker på datorn, men sen kastar jag mig i sängen.
 
Har varit i Torsås idag och sett Majas slutkonsert. Det var riktigt roligt att se. Speciellt en kille som ÄLSKAR Queens och som nu, med hela sin klass sjöng bohemian rhapsody. Jag älskar sånt, att se människor göra det de verkligen tycker om och älskar. Sånt ser man, om det är bara "en kul grej" eller om det är på liv och död liksom. Det är häftigt!
 
Torsdagar bjuder på en underbar sovmorgon, sen är det teater hela dagen. Godnatt kompisar.

Det är bestämt

Till hösten kommer inte jag tillbaka till Kalmarbygdens Fältrittklubb. Det här blir min sista termin, och det känns, med handen på hjärtat, väldigt bra.
 
Jag har tröttnat, helt enkelt. Den senaste terminen har jag bara känt mig mindre och mindre sugen på att åka till stallet. Att åka iväg tidigt på helgen (även om det bara är 1-2 gånger per termin) och ha stalljour känns som att åka mot sin död typ Okej jag överdriver, men jag är nog aldrig så otaggad som när jag ska ha stalljour.

Onsdagar har bara blivit en dag fylld med stress, och det mitt i veckan har tagit ut sin rätt på mig. Det är en lååång skoldag från 08:10-16:40 med teaterlektioner där energi är prio 1 för de högsta betygen. Det och en tung mattelektion i slutet av dagen gör att humöret dippar rejält. Så är jag då taggad på att cykla hem i racerfart, slänga i mig mat, på med ridkläder och iväg igen? Sen komma hem runt 9-halv 10 och då ha tid för läxor? Nej. Nej, nej, nej.
 
Mamma har ofta sagt att det så gott som alltid är så att när jag kommer hem från stallet är jag sur. Det har gått dåligt, jag fick en häst jag inte tyckte om osv. Och jag har hela terminen förnekat detta och sagt att det visst är kul att rida. Men det stämmer ju inte, och jag har inte insett det förrän nu.
 
Det känns som det tagit stopp i utvecklingen nu. Jag har varken tid eller intresse att satsa på ridningen och kommer därför aldrig bli bättre. Inte nu i alla fall.

Det är annat som lockar mer än hästarna just nu. Det känns bara tråkigt att jag har tröttnat på både ridning, dans, sång och teater. Jag gör inget av det på fritiden längre och kan ärligt säga att jag inte saknar det. Det skulle vara dansen, men resten - Nej.
 
Det här blir bra ändå. Och om jag saknar det så är det ju faktiskt bara att börja igen. Tack KBF för 8 år. Tack finaste, finaste Rhona som fått mig att sväva på moln av lycka. Tack Dance, för att bara kunna stå med ditt huvud på axeln. Tack Hebbe, som fick rädda 12-åriga Alma att våga. Tack Jack, världens bästa.

Beauty

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm På bild: Chuck

En liten uppdatering

Jag fick tillbaks mattenationella idag - Godkänd. Thank you, Jesus. Typ.
 
Annars då? Har samhälle just nu och ska börja skriva på en uppgift om näthat. Inget jag har någon riktig erfarenhet av som tur är. Vi ska på föreläsning idag om Don't Drink And Drive. Efter det ska jag iväg till körskolan och skriva in mig. Nu jäklar ska ett körkort tas!
 
Vädret suger och jag älskar det. En anledning till att sitta inne och se på film. Jag och Maria kör ett Batman-marathon idag, så det blir nice! Är ledig iimorgon också, och då ska jag ta tag i ännu lite mer plugg och bildbeställningar. Sen har jag en tandläkartid och sen ska jag inte göra någonting.
 
 
Insåg nu att det här måste vara det tråkigaste inlägg jag någonsin skrivit. Have mercy!
 

Favoritgungan på favoritskolgården

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

5 minuter kvar på lektionen. Kika på klockan. "Då tar vi rast". Springer till skorna. Får på de halvt om halvt. Springer ut på skolgården. Slänger mig på gungan och skriker "Pax!". Jag hann!
 
Åh barndomsminnen från lågstadiet! När jag var ute och testfotade objektivet, tog jag en runda på Falkenbergsskolan. Och mitt hjärta brister ju varje gång jag går dit. Jag kan inte hjälpa det! Det är där jag vuxit upp, och jag älskar den skolan. På den här gungan har jag suttit många gånger, så gott som varje rast från 1:an till 3:an, sen var man "för cool" för gungor, haha!

Behöver hjälp

När jag köpte mitt objektiv så köpte jag även till ett UV-filter.
 
När jag då öppnade förpackningen till det och tog fram filtret så såg jag att stålringen på insidan hade lossnat lite. Alltså att en flärp av de stack ut lite. När jag sen tog upp filtret så lossnade hela ringen. Glaset på filtret föll i golvet, som tur var tog en matta emot det så den klarade sig. Jag tog upp glaset, putsade till det och lade det sen i filtret och lyckades lirka tillbaks den här stålringen.
 
Min fråga är nu: Kan jag ha satt ihop filtret fel så att det påverkar objektivet? Typ att ljuset inte går in på rätt sätt? Supertacksam för svar!
 
Alltså den smala stålringen på bilden, det är den som lossnade. OBS! Inte min bild och inte mitt filter. Bilden är lånad från Google.

Only Lovers Left Alive Clip 1 & 2

Ni vet säkert att jag är ett stort fan av Tom Hiddleston. Jag såg idag att två klipp från hans nya film, Only Lovers Left Alive (som hade smygpremiär på Cannes-festivalen.) hade kommit ut på Youtube och jag gick ju bananas.
 
Only Lovers Left Alive, handlar om två vampyrer (Tom Hiddleston & Tilda Swinton) som har älskat varandra i århundranden. Vidare synopsis kan jag inte hitta tyvärr, men det låter väl lovande?
 
Här är i alla fall de två klippen. Jag säger bara; Tomnomnom!
 
Premiär i Sverige är ännu inte satt.

Aldrig mer ett mattetal

Idag, mina vänner, har jag gjort mitt absolut sista matteprov någonsin. I 2 långa terminer har jag slitit, gråtit, kämpat och varit förbannad över satans mattekurs 2b. Varje måndagmorgon, då jag kunnat ha sovmorgon, har jag lyssnat på Willems genomgångar om likformighet och k & m. När jag hade kunnat sluta tidigt, har jag suttit med näsan i matteboken till 20 i 5. Nu, 2 terminer senare, har jag gjort nationella provet och är numera klar. Det enda som återstår nu på mattelektionerna är muntliga provet, och det brukar vara en piece of cake.
 
Det känns som om jag vill hålla ett tacktal eller nåt. Som om jag vunnit ett pris. Bara för det så kommer det här!
 
"Alma Söderholm, du är klar med Matematik 2b!"
 
Stående ovationer.
 
Åh, tack! Det är så oväntat! Jag vill tacka Lars, min mattelärare i sjuan som ägde. Jag vill inte tacka P.O, min mattelärare i 8-9:an som var riktigt kass. Jag vill tacka studiehallen, älskade studiehallen! Jag hade inte klarat det utan dig. Tack! Jag vill inte tacka min mamma som tvingade på mig den här kursen, det har varit den värsta tiden i mitt liv!
Jag vill tacka matteboken.se som gett mig fantastiska youtube-förklaringar på logaritmer, PQ-formeln och räta linjens ekvation. Tack, tack, tack.
 
Kliver av scenen med glädjetårar rinnandes ner för kinderna.
 
 
Okej, nu blev det lite flummigt. Men ni fattar känslan. Aldrig mer ett mattetal. Känn in dem orden. Aldrig. Mer. Ett. Mattetal. Åh!

På Rad

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Bilder som betyder extra mycket

Bildstölder är ju aldrig kul, men det är sånt som händer och det får man väl leva med till en viss gräns. Men vissa bilder skulle göra mig väldigt ledsen om någon tog och använde.
 
Om jag lägger upp bilder från tävlingar och någon snor en bild, blir jag såklart sur, men de bilderna har ju ändå inget "personligt värde" för mig. Hoppas ni förstår hur jag menar.
 
Däremot om jag lägger upp bilder på hästar i min närhet, natur jag fotat, eller porträtt jag är extra stolt över. Då skulle det svida om någon tog dem och använde.
 
Några exempel:
Den här bilden är tagen i Kalmar domkyrka. Jag hade bara haft min förra Nikon D3000 i kanske någon månad och jag sprang runt och fotade som en tok. I Auto-läget, men ändå! Jag förknippar den här bilden med hur mitt fotointresse startade, och därför tycker jag så mycket om den.
Ännu en bild som har ett stort värde för mig. Dels för att det är världens bästa Linnéa som är modell och dels för att den är så jävla cool! Oavsett vad, så kommer det här nog alltid, alltid, alltid vara min favoritbild no.1. Även om den på Elin i ett tidigare inlägg är hack i häl.
Finaste Rhona. Det finns ingen annan häst som jag tyckt om så mycket som henne, och det gör ont att min tid med henne är slut. De här bilderna är nog de som har störst värde för mig. Jag skulle bli tokig om någon tog dem för det är liksom min fina lilla pärla på bilden. Det är mina bilder, och så vill jag ha det.
Ett foto jag är stolt över. Jag älskar ljussättningen och miljön.
 
Har ni några foton som har ett extra värde för er?

Orginalbild Till Redigerad och klar

Något av det bästa jag vet är att redigera en bild hejvillt. Bara testa det som faller en in. Dra ner färger, för att dra upp dem igen. Öka på skärpan så det nästan blir onaturligt. Leka med olika effekter och filter och ja, bara testa sig fram.
 
Här har ni ett exempel på en bild där redigeringen "lektes fram". Ibland blir det pannkaka och ibland blir det ganska bra. Vad tycks?

Window

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Beiget, blått och vitt är en så himla fin färgkombo. Det känns lite navy, kanske inte just här, men färgkombon i sig.

Oskar Linnros - Kan Jag Få Ett Vittne

 
Andra låten från Linnros kommande album "Klappar och Slag", som kommer ut 29 maj. Jag längtar som en tok och föredrar den här låten framför Hur Dom Än. Den känns mer Oskar på något vis. Lyssna, den är riktigt bra!

Låt mig presentera...

... Min nya favoritbild. Alla kategorier.

Färg eller svartvit

Kan inte bestämma vilken jag tycker mest om. Vad tycker ni?

Hemkommen

Är numera hemma i lilla Kalmar igen. Kom hem i förrgår på natten och jag har haft det så bra! Fina vänner, fin stad, intressanta besök på platser där jag vill spendera min framtid. Ja så kan jag sammanfatta Stockholm. Inte nog med det så vann jag Hurts-tävlingen!
 
Igår var jag i skolan en snabbis och såg treornas dansföreställning. Senare på kvällen gick jag och Maja och såg The Great Gatsby, mer om den senare men den var bra! Fick även Maja att se Iron Man när vi kom hem. Borde få en medalj för det, haha.
 
Så nu förstår ni att jag har haft fullt upp i några dagar, och har därför inte kunnat ta tag i några bildbeställningar. Nu är jag nyvaken och ligger i sängen med datorn och lite frukost och bara njuter av att vara ensam hemma. Så jag tänkte ta tag i några nu innan jag lägger mig ute i solen. Ikväll blir det ESC hos Evelina!

Kommer ni ihåg?

Ni vet den där tävlingen som Hurts anordnade för några månader sen?

Jag VANN!

Geometri

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Home is where the heart is

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

The Light

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Lista på vägen

Hittade en lista som jag tänkte kunde fördriva tiden lite här på bussen!

Vilken svordom använder du mest?
Ett jämt lopp mellan fan och balle. Mogen som man är!

Äger du en iPod?
Ja. En grön historia.

Hur många resväskor äger du?
Alltså det är ju mor och fars väskor. Men 5 måhända.

När du är ledig, umgås helst med en hel barnfamilj eller en vän?
En vän. Jag och barn går inte ihop.

När stötte någon senast på dig?
Jag vet inte. Ett annat liv?

Vad åt du senast till middag?
Kyckling och nudlar.

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Absolut. Alla pratar om någon.

Vilket riktnummer befinner du dig i?
Shit! Vet inte!
Är du blyg inför det motsatta könet?
Ja, det skulle jag säga.

Vilken film kan du alla repliker till?
Avengers!

Pratar du några andra språk?
Engelska.

Diskar du din egen disk?
Diskmaskinen är min vän i livet!

Tycker du att killen ska bjuda på första dejten?
Nej vill betala själv! Tycker det är pinigt att bli bjuden.

Vad har du med dig in på bion?
Snacks, cola, glasögon, mitt absolut bästa humör!

Har du en blogg?
Nej.

Vilka personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor är verkligen det som står högst på listan. Ödmjukhet och givmildhet är också finfint!

När sov du senast på golvet?
Somnade en gång när jag städade och då låg jag på golvet.

Hur många timmar måste du sova för att funka normalt?
8-9 ungefär.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Oh ja! Är en snäll grammarnazi som lider i tystnad när andra stavar fel.

Vad åt du senat?
Ett dillchips.
Skulle du någonsin vilja hoppa fallskärm?
Är skiträdd för höjder men har en känsla av att jag skulle gilla just fallskärm.

Tycker du om att krama folk?
Ja, men är inte den som går en "kramrunda" när man ska säga hejdå efter en skoldag.

Äger du en digitalkamera?
En nikon D7000 som är mitt hjärtegryn.

Vad är du allergisk mot?
Laktos.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Hjalmar har min mor kläckt ur sig.

Fota hästtävling - Att tänka på

Nu var det ett tag sen jag kom med fototips, så det fick vara dags nu. Temat är hästtävlingar, aktuellt och bra.
Vad ska man packa med?
 
Ska man fota hästar är ett telezoom-objektiv nästan ett måste, speciellt om tävlingen är på en stor bana. Ett telezoom kan du få för allt mellan 1000-45000 kr, beroende på kvalitéer man vill åt. Jag köpte mitt Sigma 70-300 mm för 1000 kr på Media Markt och det har funkat bra tills nu, då jag uppgradera mig.
 
Om tele är prio 1 så är minne prio 2. Ett minneskort på 2 GB räcker till 10 ekipage kanske, om man inte snålar ordentligt. Okej, jag överdrev lite nu kanske, men ni fattar. Ha med er många minneskort!
 
En bra väska att bära runt på kommer att underlätta. Mellan klasserna så ändras banan, och då är det bra att ha en väska som är lätt att ha med sig när man flyttar runt sig. En väska anpassad för kameror är att föredra.
 
Pengar, pengar, pengar. Du kommer bli hungrig. Du kommer bli trött. Food is energy. Ta med pengar så du kan köpa lite mat på plats.
 
Solkräm! Jag fick lära mig det den hårda vägen. Ha med dig lite solkräm på sommaren, eller smörj in ansiktet framförallt på morgonen.
 
 
Under tävlingen, vad tänka på?

Ska man sälja bilder, är det bra att ha lite affischer att sätta upp. Bra platser att sätta upp de på är: sekretariatet, cafeterian och stallarna. Ha med reserv.
 
Stå där du "får flest hinder". Och vad jag menar med det är, stå där du har flest hinder hoppandes mot dig. Du kanske får fler på en annan plats, men lite bakifrån eller från sidan - Välj då den plats där du får mindre hinder, men framifrån eller lite snett från sidan.
 
Light is everything. Ha koll på hur vädret är. Är det molnigt spelar det inte så stor roll var du står, ljusmässigt alltså. Är det däremot skinande sol måste du anpassa dig. Jag föredrar motljus, alltså att ha solen i ansiktet. Skuggorna på hästen blir lite jämnare. Alternativt med solen i ryggen. Det man ska akta sig lite för är när solen skiner från sidan. Det är ofta då de hårda skuggorna uppstår.
 
Visa respekt. Hästar är flockdjur som lätt blir skrämda. Hispiga hästar kan ge häftiga actionbilder, men visa respekt för häst och ryttare. Säkerheten går före en bild. Alltid. Om du märker att hästen blir skrämd av kameran, sänk den. Vänd dig med ryggen mot så den inte syns. Är det på håll är det okej att fota, men står hästen bara några meter ifrån dig - avvakta.
 
Tecken på att hästen blir rädd:
Man ser ögonvitorna.
Hästen springer åt sidan där du står.
Den kollar mycket åt ditt håll.
Tvärstannar.
 
Står det ett hinder rakt mot där du står, och hästen vägrar. Fota då inte på andra försöket ryttaren gör. Det kan mycket väl vara så att hästen blivit rädd för dig, och därför inte hoppat.
Kort och gott, visa respekt.
 
Närbilder är de bästa bilderna. Okej, det kanske inte alltid är sant. Men ofta! I närbilder finns känslan, så våga zooma in.
 
Ödmjukhet är det finaste. Lägg inte ner kameran bara för att banan är hoppad och klar. Följ ekipaget och se om du kan få med en "klapp-bild" alltså när ryttaren klappar hästem efter att den varit duktig. Dessa bilder bli väldigt känslomässiga och det är fint med lite ödmjukhet i all action!
 
Efter tävlingen
 
In med alla bilder på datorn på en gång. Det är lätt att man glömmer vilka bilder man faktiskt lagt in och då kanske de raderas när minneskortet behöver användas på nytt.
 
Ett meeting? Lägg bilderna i mappar om vilka dagar de fotades. Överkurs: Mappar för varje klass. Överöverkurs: Varje klass, varje kategori.
 
Marknadsför. Har du fotat för att sälja? Tipsa exempelvis via Facebook, på din blogg eller liknande. Visa upp dina bilder, men var noga med att ingen tar dem utan lov!
 
Hoppas ni tyckte om tipsen, och släng iväg en kommentar om ni undrar något!

To Stockholm

Imorgon tidigt som... Ja, går en buss full med esteter till Stockholm och i den bussen sitter jag. Blir borta till fredag, men räds icke, ty jag har tidsinställt!
 
Vi ska på studieresa eller vad man säger och bl.a. se en musikal. Är jättetaggad! Vi synes och höres kompisar!

Blandade bilder från Ölandshoppet

Fick en förfrågan om jag kunde visa lite bilder från Ölandshoppet, och visst kan jag det! Så här komer en hel hög, enjoy!Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Det är strängt kopieringsförbud på dessa bilder. Det är alltså inte tillåtet att varken kopiera eller spara ner dessa bilder och de får inte användas på hemsidor som bloggar, facebook, hästannonser och liknande.

 

Flower is power

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Cherry Blossom

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

De där körsbärsträden är svårare att fånga på bild än man kan tro. De är ju så vackra i verkligheten, men på bild tycker jag att det blir ganska... Platt. Nåväl, här är mitt försök att fånga naturens vackraste!

You Will Find A Way

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Trög dag i skolan. Desto härligare att komma hem och se att senaste avsnittet Copper fanns på Svt Play. Nu ska jag ta tag i lite bildbeställningar sen blir det matteplugg. 

Power

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Among Cherrytrees

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Ölandshoppet Dag 3

Nikon d7000 + Sigma 70-200 mm

Sista dagen på Ölandshoppet avklarad! Övningskörde återigen upp och hem. Det är en väldigt härlig känsla att lyssna på sin favoritmusik på högsta volym när man rullar fram på vägarna, haha. Hur som, Jag kom, jag sågs, jag fotade. Även idag stekte solen på som, ja. Och nu är jag helt röd i facet.
 
Fick en massa fina bilder idag, och det var kul att fota en MSVB-klass. Det har jag inte gjort förrut. I och med att hindrena är så höga så får man mer tid på sig som fotograf att fånga rätt tidpunkt i språnget = Gillas!
 
Nu känner jag mig ganska mätt på hästfotografering. I alla fall för 2 veckor framåt, sen är det Thoreb Cup, och då är det upp igen till Lundegård Camping!

Summertime Sadness

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Same but different

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Ölandshoppet Dag 2

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Ännu en dag på vackra Öland. Idag hade jag sån tur att far min var snäll nog att låta mig övningsköra upp till Lundegård. Det gick bra att köra och det gick bra att fota, lite roligare väder idag än igår. Nu är jag fruktansvärt trött och fruktansvärt solbränd i ansiktet, så jag sitter i soffan med en skål ostbågar medans fredagens Let's Dance går som bakgrundsljud i allt bildredigerande. 

Ska strax hoppa i säng så laddar vi för sista dagen imorgon!
 

Checkpoints

Hopp och studs

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Har haft en trevlig dag på Öland och Lundegård Camping där Ölandshoppet ägde rum. Trevligt väder, fina ekipage och trevlig personal. Dock blev det aningens varmt så det ska jag tänka på när jag är på att' igen imorgon!
 
Jag skämtar inte om jag säger att jag har träningsvärk i armarna. Objektivet och kameran blir tillsammans runt 2,5 kg och det är tungt i handen efter x antal timmar. Men så värt. Är super, supernöjd med objektivet!
 
Något jag måste fixa till Superhelgen senare iår är:
1. Körkort.
2. Mer minne. 20 GB räckte inte alls idag!
3. En bättre skrivare. Mina affischer var verkligen skitfula, rent ut sagt. Tror lilla skrivaren sjunger på sista nu alltså.
 
Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sen är det tack och godnatt för idag.

Carro & Chuck Ölandshoppet

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Ölandshoppet #1

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

From Yesterday

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Simple as that

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

If You Close Your Eyes

Nikon D7000 + Sigma 70-200 mm

Var ute på en liten testrunda med nya objektivet, och jag säger då det! Vilken skärpa! Vilket ljus! Vilket skärpedjup! Jag är kär.

Hej kompis!

Idag är dagen då detta:
Blev

Spänningen stiger!
Detta!
Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag har fått en ny bästis ♥

Almasfoton på Facebook!

Jag har bestämt mig för att skapa en Facebook-sida till min blogg, och framförallt till mitt fotograferande på hästtävlingar. Jag gjorde det för att det ska bli lättare för kunder att köpa mina bilder. Den är under uppbyggnad, så ha överseende, men jag skulle bli jätte jätteglad om ni ville gå in och Gilla den! :D
 
Klicka på bilden så skickas ni till sidan!

Blogga var det något som hette ja...

Long time no see. Har varit i Gbg i helgen med några kompisar och haft det trevligt! Veckan innan det var det valborg och det firade jag med esteterna på Vallen. Det blev min första riktiga utgång och galet kul var det!
 
Har inte så mycket mer än så att skriva, så vi hörs när vi hörs!