This is exile

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Hello heaven

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Det börjar likna något

Jo men kanske! Vad tror ni? Kan någon av dessa knipa en vinst i Hurts tävling #EXILEHURTS ? Tävlingen går ut på att skapa ett "konstverk" till varje låt på albumet Exile. Jag känner att det är inga supertydliga bilder till låtarna, men det får gå. Typsnittet i Hurts är inte heller exakt som orginalet, men det får gå. Det var det närmaste jag hittade.
 
Jag har 2 dagar på mig att bestämma mig. Kruxet är bara att bilden ska laddas upp på Instagram, och jag vill verkligen inte göra bilderna fyrkantiga.. ;)
 
Vinsten är ens bild signerad.
 
UPDATE
 

Gällde bara om man bor i England, Skottland eller Wales (?!?). Nej men, bajs också.

Hur jag är som person

Ja... Hur är jag? Jag är nog lite lustig. Nej men jag är väl lite som de flesta, fast med lite lustigheter för mig då och då. Jag skämtar ganska mycket och är ofta sarkastisk. Jag blir väldigt till mig och ivrig när jag hittar något jag tycker om. T.ex. om jag hittar ett band jag tycker om, ägnar jag resten av kvällen till att lyssna igenom alla deras album.
 
Jag tycker mycket är roligt. Det finns nog något roligt i det mesta. Okej, kanske inte i allt, men mycket! Sen så kan jag bli supertjurig ibland på allt och alla för att jag vaknat på fel sida. Men så är väl alla?
 
Jag skulle nog säga att jag är en lat människa som ibland får någon kick som kommer och går. Jag kan gå från att inte ens orka titta på uppgiften till att bli superambitiös och göra klart den på 5 minuter. Det går lite upp och ner.
 
Jag är lite tankspridd och väldigt frågvis. Jag tycker det är roligt med frågor som ingen annan ställer. Såhär kan det vara på lunchen i skolan:
"Alma, har du ingen såndär konstig fråga att ställa?
"Jo. Om du fick ett djur som inte finns, typ enhörningar och sånt, vilket skulle du vilja ha då?"
 
Jag skulle intervjua kändisar alltså. Det skulle aldrig bli något "Den frågan får jag alltid"-moment!
 
Jag är en sån som är en naturlig failare. Typiskt mig att få bollar i huvudet och så. En gång på gympan fångade jag en boll och då skrattade jag och Klara så vi dog, för sånt händer liksom inte.
 
Jag älskar allt som har med film, tv-serier, musik och framför allt: Bio att göra! Bio är det roligaste jag vet, verkligen.
 
Jo men typ så.
 
En gammal, gammal bild på mig. Jag blir inte bra på bild, därav inga nya bilder!

Något som har ändrat mig som person

Jag tror att det mesta man gör ändrar en på något vis. Jag tror att alla människor man möter förändrar en, på gott och ont.
 
Det som jag kommer på bara sådär som ändrat mig är skolan. I mellanstadiet hade jag en period då jag kände mig otroligt ensam och utanför. Det var en tuff tid och högstadiet blev en slags vändning. Jag älskade min klass i mellanstadiet, men något var helt enkelt fel. I högstadiet träffade jag nya människor som var annorlunda från de jag brukat umgås med. Jag tror att jag då började välja lite själv vem jag ville umgås med.
 
Började även i samma klass som Ellinor igen. Henne hade jag inte pratat med sen 2:an och vi hittade varandra igen och är fortfarande vänner.
 
Trots det var jag nog rätt så osäker under högstadiet. Att redovisa var en skräckupplevelse och man var nog lite vilse.
 
 
Men så började gymnasiet. Första året var lite blandat. Jag tror att alla försöker hitta sin plats under det första året och då kan det bli lite kaos. Men nu, efter halva 2an bara älskar jag gymnasiet och min klass. Jag har träffat så många fina, underbara, snälla, roliga och tokiga kompisar i ES11C och jag är så otroligt tacksam för det. Jag älskar verkligen min klass och att redovisa känns nu roligt. Jag känner mig taggad till att redovisa på torsdag. Säg det till 14-åriga Alma och hon hade skrattat!
 
Jag är också väldigt glad att jag började fota mer seriöst. Det ger mig ett självförtroende och många fina komplimanger. Jag känner att mina foton är värda något och det känns helt fantastiskt.
 
För att sammanfatta: Jag är en mycket säkrare person nu som kan göra misstag utan att det är hela världen. Så skolan har definitivt förändrat mig. Både bra och dåligt.

Favorit i repris | #EXILEHURTS?

Jag tycker om den här bilden på Elin. Den är ren och snygg och dramatisk på samma gång. Det är nästan så jag känner att this could be the one. Det här kan ev. vara mitt bidrag till #EXILEHURTS ! Har några fler förslag så ska fundera lite på det. Inte många dagar kvar nu.
 
När jag ändå sitter här kan jag ju dra min dag lite kort.
Skola 08:10-13:00. Vi spelade in idag på musiken och jag sjöng Utan Dina Andetag med Kent. Den finns på Annas dator, men när den är klar ska jag se om jag kan få den så kan ni få höra!
 
Sen iväg till tandis och spänna tandställningen. Sen tillbaka till skolan för utvecklingssamtal, som gick bra. Och nu sitter jag här, en pastamiddag senare och The Avengers som ett underbart bakgrundsljud. Life is good.

Största rädslan

Jag är rädd för höjder. Eller inte höjder i sig, jag har inga problem med att flyga eller så. Men att stå på plintar och såntdär är det värsta jag vet.
 
Handleder tycker jag också är väldigt äckligt.

Inspiration tack!

Nej men lite inspo till #EXILEHURTS hade ju suttit prima. Ska lyssna igenom albumet och ta vara på det dystra vädret så hoppas jag att en glödlampa kommer tändas över mitt (ovanligt stora) huvud.

Något jag är beroende av

Alltså, detta ♥

Min kärlek

Ja... Näe... Jag har ingen kärlek. Jag har ingen pojke, har aldrig haft. Men det kommer väl i sinom tid, får man hoppas.
 
Får väl säga att jag är kär i film och musik. Just nu är jag kär i Hurts. Jag är kär i Theo Hutchcraft. Han är min drömman! Tycker mer om lite propert och stiligt än liksom snyggt och trashigt.

5 Bekännelser

 
Jag saknar att kunna rida Rhona jättemycket.
 
Jag fattar verkligen inte hur man kan ha gnagardjur som husdjur. Typ råttor, marsvin, kaniner, chinchilor osv. I och för sig har jag haft en dvärghamster en gång i tiden, men den var inte älskad alls.
 
Jag har alltid hemlängtan. Det spelar ingen roll var jag är eller hur jag mår. Jag har ändå alltid en längtan till att komma hem.
 
Jag tror inte alls på gud och religon för mig känns fruktansvärt flummigt och onödigt. Får panik när man har religon i skolan och det känns som om man hjärntvättas. Nej usch. Jag tror världen hade varit en bättre plats utan dessa påhitt.
 
Jag brukar mima med till låtar när jag lyssnar på musik i hörlurar. Fast jag drar upp jackan över munnen så ingen ska tro att jag är en crazy-person.
 
 

Hjärnkontoret har stängt

Har inga bloggidéer kvar nu, så därför snattade jag en blogglista av Tilda. Börjar redan ikväll.
 

1. 5 bekännelser.

2. Min kärlek.

3. Något jag är beroende av.

5. Största rädslan.

6. Något som har ändrat mig som person.

7. Hur jag är som person.

8. Vad hade jag på mig idag.

11. 5 bilder från olika tider på dagen.

12. Min favoritmat.

13. Min mobil.

14. Tre dåliga respektive bra saker om mig själv.

15. Vad som gör mig annorlunda ifrån alla andra.

16. En bild på mig från förra året och i år, har jag förändrats?

17. Mitt rum.

18. Någonting jag vill ha.

19. Bästa resan.

20. En bild på det senaste jag köpte.

21. Hur jag är i skolan och hur jag är när jag är hemma.

22. Min första tanke när jag vaknade idag.

23. En dålig respektive bra vana.

24. Vännerna.

Så här var det, det var så det var

I'm in love.

Lycklig tjej på tåget

Sitter på tåget hem nu. Har köpt mig lite internet för jag måste plugga samhälle. Giriga Sj...
 
Anyway! Gårdagen var underbar. Jag är ännu mer förälskad i Theo och Adam. Magiskt! Idag har jag varit på Fotografiska och det var en utställning som hade riktigt häftiga foton. Sen har jag inte gjort så mycket mer än så. Skönt att komma hem, är alltid så himla hemmasjuk!

To Stockholm

Snart går flyget till Sthlm. Stannar där en dag, ska ju se Hurts! Vi hörs när jag kommer hem. Puss!

Jeans

Nikon D3000 + Nikkor 18-55 mm

Gissa serien

Har kollat igen den här serien och är nu på säsong 5. Galet bra!

Favourite Boy

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Kingston

Ännu ett gäng gamla bilder. Från 2011.

Visste ni att

Jag en gång i tiden hade en hästblogg? kalmarryttarna.blogg.se hette den och jag drev den med min kompis Ellinor. Den blev tyvärr hackad och borttagen. Vem vet, om den inte blivit det kanske jag aldrig ens hade haft den här bloggen!

Fille 13/3

Gammal bild från sommaren 2011 på Fille och Emmy.
 
Igår på ridlektionen hade jag Fille. Min grupp är en "Hej vi gillar inte att hoppa"-grupp, så de gånger vi egentligen ska ha hoppning, har vi bommar istället. Mycket bra tycker jag ^^

Igår var det då bommar, men det blev lite småskutt i alla fall. Det låg 4 upphöjda bommar på medellinjen och vi red på volterna över dem. Sen så bytte vi galopp över en osv. Det här är första gången jag "hoppat" på riktigt länge. Jag tycker nog att det är lite småkul på sånhär höjd. Det räcker liksom. Fille var pigg och tyckte nog också det var roligt. Ibland hoppade han av lite tidigt och då blev språnget stort och då kan jag tänka mig att det inte såg alltför vackert ut ;) Men vad ska man göra? Det var roligt!

Godaste Varma Mackorna

Är ledig idag så då passade jag på att göra varma mackor till frukost för det är något av det godaste jag vet! Och för att göra de godaste varma mackorna behöver du:
 
Roast n' Toast bröd med havssalt
Smör
Ketchup
Ost
MYCKET Citronpeppar.
 
Mmmm!

Mule

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Windy

Filma med Nikon D7000

Hittade den här videon på Youtube och jag tycker att den förklarar bra hur man gör när man filmar med D7000. Så om någon mer än jag undrat hur man gör - Här har ni svaret!

Samarbete mellan fotobloggar

Är ruskigt sugen på att göra någon typ utav samarbete med några andra fotobloggare. Som ett litet "team".
 
Visst vore det kul att man t.ex. bestämde ett tema varje månad och så ska varje bloggare tolka det på sitt egna vis och så sammanfattar man det i slutet av månaden i ett inlägg?
 
Får klura på det och se om intresse finns för då gör jag det gärna! Någon som känner nu att det vore en kul grej? Kommentera!

Chuck

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Chuck

Filmat för första gången

Här är en liten film från i torsdags då jag var på konsert i Torsås kyrka. Det är Álavie som spelar ett ABBA medley.
 
Detta är ju då också mitt första försök att filma med systemkameran och ja, det är ju inte klockrent om man säger så. Fick ingen ordning på autofokusen så bytte till manuell och det blev lite lustigt. Objektivet var tungt och hakade upp sig och det var riktigt mörkt så fick höja ISO. Filmen blev mer beskärd på datan än i kameran. Vet inte riktigt vad som hände där. Får öva på det där.
 
Hur som: Njut av musiken! Se i HD.

The Crow

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm

Baksmällan Del 3

Jag har verkligen inte tröttnat på de här filmerna. Det får gärna bli en Del 100 om de känner för det! Baksmällan Del 3 har premiär 24 maj.

Jag är lyrisk

Idag när jag satt i studiehallen med Penny och Märta gick jag in på Facebook. Där stod det att Hurts nya album Exile nu finns ute på Spotify. Det ska egentligen komma ut 11 mars så jag blev ju tokglad. Men utan hörlurar är det svårt att lyssna.
 
Jag skulle ändå ut på stan och lämna CVn hej vilt, så jag stannade till på TGR och köpte ett par hörlurar av den billigare varianten ;) Så mellan alla stopp har jag lyssnat på Exile. Miracle, The Road och Somebody To Die For - Åh så bra!
 
Och så på vägen hem började min favorit med Hurts: Under The Bridge, eller som den hette här: Guilt. Den har bara funnits som en dåligt inspelad Live-version på Youtube. Jag visste inte alls att den skulle vara med på skivan så jag blev så himla glad! Helt lyrisk! Det var ett fint moment, att cykla hem i blåsten till en av de finaste låtarna på jorden.

Söta hästen

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Cabi

En gammal bild från i höstas någon gång tror jag.

10 saker om mig

- Jag tycker det är sjukt jobbigt att äta med omaka bestick. De måste se likadana ut!
 
- Jag hejar på Yohia i Melodifestivalen.
 
- Den mest lyssnade låt på min Spotify just nu är Affair med Hurts.
 
- Jag funderar lite på att tatuera mig.
 
- Jag kom verkligen inte på något mer, så jag kollade på trailen till Baksmällan 3 istället och jag säger då det! Taggad med stort T! Jag lägger upp den här senare.
 
- Jag ska söka till Idol iår, om inget kommer ivägen.
 
- Jag tycker INTE Anton Ewald är snygg.
 
- Min bakgrund på min iphone föreställer Matthew Bellamy utklädd till en banan, ätandes på en banan.
 
- McDonalds cheeseburgare är nog, i ärlighetens namn, det godaste jag vet.
 
- Nu måste jag verkligen cykla iväg till skolan. Hejdå!

Ett snabbt litet hej

Ja... Hej!
 
Har haft fullt upp idag: Skola till 16:00, Optikern 17:00, Åka till Torsås och se Maja sjunga 18:00, och jag kom hem för ca 20 min sen. Jag provade på att filma med min kamera på konserten. Det gick väl sisådär. Med ett tungt tele som hakar upp sig vid zoomning är det inte alltför lätt att hålla kameran still. Ska kolla på filmerna och se om de är nåt att ha.
 
Hur har ni det? Haft en bra dag? En dålig dag?
 
Vi tar nya tag imorgon. Godnatt, kompisar!

Twilight i sin ärlighet

MTV Movie Awards 2013

För någon dag sedan kom nomineringarna ut till MTV Movie Awards. Det är många som jag tycker om som är nominerade, bl.a. Tom Hiddleston - Mitt hjärtegryn!
 
Klicka på bilden för att se hela listan och för att rösta!
Har ni någon favorit?

Anna & Gamla Bettan

 
Anna har, precis som jag en Nikon D7000. Och hon har, precis som jag döpt sin. Ni vet ju att min heter Big Boss? Annas heter Gamla Bettan. Fotat från vår lilla photoshoot med Tilda och Evelina på lovet. Det var väldigt roligt och vi måste planera in fler fotodagar framåt våren!

A Blast From The Past #3

Här får ni en bildbomb från 2010-2011. Fotade fortfarandre i Auto-läget och de flesta bilder är rätt så kassa. Men tänkte att det kunde vara kul att se, enjoy!


Alla bilder är tagna med en Nikon D3000 med kit-bojektivet 18-55 mm.

Vila

Åh, orkar inte! Ställde mig på bandet, och allt gick bra i början. Men så efter några minuter bara bränner det till i vaden där jag sträckte mig förra veckan. Fick avbryta och gick istället en stund. Det får bli vila, stretching och massage i en vecka framåt. Segt!

En vanlig tisdag

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Hej på er. En vanlig tisdag, det är vad denna dagen är. Hade en välbehövlig sovmorgon, en kort skoldag och efter det cyklade jag till mammas jobb och fick lära mig lite. Jag sparar ju, som ni vet, till ett objektiv, så jag ska ev. få jobba lite hos mammi så jag kan tjäna lite cash.
 
Nu sitter jag framför The Big Bang Theory. Ska få i mig lite mellanmål och sen cyklar jag till gymmet för lite löpning. En vanlig dag, kort och gott.

5 Månader Senare

Okej, två fruktansvärda bilder, men kolla! Nu har jag haft min tandställning i lite mer än 5 månader (tror jag), och visst har det hänt lite?
 
För att sammanfatta hela proceduren i korta steg:
  • 3 tänder utdragna
  • Plastgrej bakom framtänderna (borttagen för bara någon vecka sen) för att ändra bettet
  • Räls på övre tandraden och lite i undre
  • Räls i hela undre tandraden sattes i
  • Nu: Väntan!
Visst har det varit stunder då det varit jobbigt, men fruktansvärt har det faktiskt inte varit. Jag är van vid den nu och livet rullar på lika bra trots lite metal i käften. Jag förväntas ha den i 1,5 år till, men jag hoppas att det kortas ner så mycket som möjligt.
 
Om du funderar på att ta tandställning: Gör det! Du kommer verkligen inte ångra dig. Do it for the future-you, haha.

Nico & Shaggy

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Nico, Shaggy

Jackson Rathbone

Den här har jag visat ca. 1 miljard gånger. Är inte säker på m jag lagt upp den på den här bloggen, men men. Luta er tillbaka, tryck på play och lyssna på Perfektion med stort P!

"Vi tar en tur"

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
Idag tog jag, mor och bror en tur med bilen till Boholmarna och njöt av det fina vädret. Eller, jag och mor i alla fall. Bror satt kvar i bilen med sin fika vi mutat honom med, medans jag och mamma tog en kort men välbehövlig promenix. Tog med kameran, men det ville sig inte riktigt. Världen är ju ganska grå fortfarande, även om solen skiner.

Dressyrhästar

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
Hittade även lite dressyrhästar i bildarkivet. Från i somras.

Myshästar

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Falling In Love, Rolle, Rhona, Vincent
Rotade fram 4 styck myshästar ur bildarkivet. Fotade i november.