Planerar in fotograferingar

Nu har jag inspiration så det räcker och blir över! Någon dag, kanske nästa helg ska jag förhoppningsvis fota med Tilda och Evelina. Tar inspirationen från bilden som jag skrev om i ett tidigare inlägg, fast Tilda får ha vitt och Evelina svart. Eller tvärtom. Båda har ju fina blåa ögon också, så det lär bli kalasbra!
 
Sen verkar det som alla fotointresserade i klassen tänkte ha nån fotodag. Och de som vill bli fotade också, såklart. Då ska jag försöka få till lite nya headerbilder.
 
Ska försöka planera in något med Elin snarast möjligast också.
 
Vill gärna fota Maja också.
 
Och någon gång ska jag över till Öland och fota Carro och hennes kompis med deras hästar också.
 
Det blir kul att fota igen! Måste skaffa Royale på PicMonkey också, för såhär kan vi ju inte ha det!

De tre musketörerna

Om ni missade när musikalen De Tre Musketörerna gick på tv, så tycker jag verkligen att ni borde ta sista chansen och se den idag på Svt Play. Den går nämligen ut imorgon och den är så satans bra att jag sett den flera, flera gånger.
Klicka på bilden för att se den!

1000 km/h och fastfruset

Jag tror jag har hamnat i någon slags livskris. Det känns som jag inte vet någonting längre. Jag har ingen aning om vad jag vill bli i framtiden, och jag måste veta det NU för att kunna bestämma kurser för att underlätta högskolesökande i framtiden. Sommarjobb ska sökas med erfarenheter man inte ens har, och som man inte fått någon chans att få.
 
Skolan pressar som satan och jag har så mycket plugg på mina axlar att inget alls blir av. Jag hänger knappt med längre och det känns inte kul. Har ingen motivation att ta mig upp ur sängen på morgonen för att gå iväg till skolan. Man sitter i skolbänken och undrar hur fan ens lärare ens fått jobbet, och att man själv får så svår utvildning att man inte förstår, men som ändå inte räcker till.
 
Det känns som tiden går för fort för att man ska hänga med, men samtidigt som den står helt still. Jag känner att jag gör ingenting längre. Dansen var inte rolig längre, så det slutade jag med. Ridningen är rolig för det mesta, men varje onsdag får man stressa till stallet. Kameran har jag inte ens tagit upp ur väskan på flera månader.
Jag har ingen kontakt med mina vänner från högstadiet längre, och det känns så himla tråkigt. Även om jag älskar mina estetvänner så fruktansvärt mycket, så saknar jag mina gamla klasskompisar. Och det känns som det tåget har gått liksom. Jag har ingen aning om vad de gör nu för tiden.
 
Men visst är jag ganska glad i skolan och så, och det beror på mina fina esteter. Men sen kommer man hem från skolan och bara känner, fan vad tråkigt mitt liv är. Jag gör ingenting längre. Jag saknar Maja. Jag saknar att bara kunna gå över till henne och bara prata.
 
Jag skulle vilja ta ledigt från livet i en vecka eller två, det hade gjort mig gott. Bara glömma bort alla krav. Min energi är på noll och jag vill bara sova.
 
Jag antar att jag bara är lite deppig just nu, och att jag måste ta mig i kragen. Det blir en ond cirkel av humörssvängningar som jag måste bryta. Kände för att skriva av mig lite, så det fick bli här.
 
Och om min kära lilla mamma läser det här: NEJ mamma, jag vill inte prata med dig.

Vill fota NU!

Jag har suttit i flera timmar inne på DeviantArt och letat inspiration till framtida fotograferingar. Och OM jag hittat inspiration! Jag vill fota nu, nu, nu!
 
Jag vill fota porträtt. Jag vill fota Elin. Jag vill fota andra. Om någon känner sig manad att leka modell, så skicka iväg en kommentar!
 
HÄR är inspirationen jag hittat. Tycker mest om fotot wandering spirit.

Lördag

Hej kompisar!
 
Idag är en sån dag då man inte gör ett piss. Har legat i sängen hela dagen och kollat på One Tree Hil. Mer än så tänker jag inte göra idag. Ska bara ha en liten spadag också, men annars, ingenting.
 
Hoppas ni har roligare planer i alla fall!

10 Saker Innan Jag Dör

Äga en häst
Jag är inne så gott som varje dag och kollar om små hästar att köpa. Runt 155 cm hade varit perfekt. Men jag har varken tid, kunskap eller hästglada föräldrar så det där får jag lägga på hyllan ett tag framöver. Men man kan ju alltid drömma.
 
Ha en platt mage
Och då menar jag inte att jag vill ha en platt mage när jag är 87, utan jag vill ha det nu! Fast jag vill ju äta godis med... Fasen! Jag jobbar på det. Jag vill kunna se en förändring på min kropp i höst i alla fall.
 
Vara med i en film
Jag vill så fruktansvärt gärna bli en skådis som är med i stora Hollywood-filmer. En sån som vinner priser och så. Jag kanske inte har talangen, men jag har definitivt viljan!
 
Se Muse på Wembley
DO I NEED TO SAY MORE?!?
 
Springa en mil
Jag har aldrig någonsin i mitt liv varit en sån som går ut och springer, utan det är nu och i somras jag börjat lite smått. Just därför vill jag någon gång i mitt liv kunna springa en mil, det ultimata för att bevisa för mitt gamla jag att jag visst kan springa.
 
Åka till Island
Det är mitt drömresemål! Helst skulle jag vilja bo ett år där i nån avlägsen stuga med 30 islandshästar. Det ni! Och så skulle jag vilja ha en massa bra kamerautrustning för att dokumentera det året.
 
Simma med sjökor
DO I NEED TO SAY MORE?!?
 
Fota hingstsläppet på Bassholmen
Bassholmen är en ö där unghingstar går på sommarbete. Fatta fotomöjligheterna vid släppet!
 
Besöka Ben&Jerry-fabriken
OCH SVULLA!
 
Vara med i Let's Dance
Seriöst, det är typ min dröm i livet! Efter att bli skådis då. Men jag älskar verkligen Let's Dance. Om jag någon gång får förfrågan ska jag svara ja direkt, nej jag ska be om att få vara med!

En sketen torsdag

Tjenare! Nu var det någon/några dagar sen. Dagarna har rullat på som de ska. Igår var det ridning och jag hade Hebbe på lektionen och det gick sisådär. Han var stark och tung och ja... Men jag kämpar på med att rida utan stigbyglar, så där ger jag mig själv en applåd!
 
Idag hade jag en gudomlig sovmorgon till 10:20 och skoldagen rullade på. Vi såg Fame på ESTEST och den var helt okej. Vi ska börja med en musikal nu och den inspireras av Fame och De Tre Musketörerna som finns på Svt Play. Den borde alla kolla på!
 
Slutade 16:00 och gick direkt hem. Kände inte för att träna idag, eftersom jag kände mig småsnuvig. Men nu har jag fått i mig Kan-Jang så nu lever jag vidare!
 
Idag fick det bli, som de flesta andra torsdagar, min supermegaskit-goda pasta. Det och Game Of Thrones, blev min kväll. Och nu sitter jag i sängen och kollar frisyrer på Google. Blev plötsligt sugen på en blond page...
En kalasfin webcam-bild från tidigare idag.

5 år

Heath Ledger 4 april 1979 - 22 januari 2008 ♥

Sakta men säkert

Jag håller på att bygga upp min kondition nu. I somras hade jag i alla fall någorlunda bra kondis, men sen gick det bara utför...
 
Hur som! I början av året startade jag med att springa 1,5 km. Gjorde det 4 gånger. Sen gick jag upp till 2 km, gjorde det 4 gånger och nu ligger jag på 2,5. Det ska jag springa 4 gånger till, sen ska jag bara fortsätta avancera.
Nu försöker jag hålla ett lagom tempo. Jag har inget mål just nu att det ska gå fort, det får komma senare.
 
Mitt slutgiltiga mål är att kunna springa 8 km i sommar. Det behöver inte gå fort, men runt ska jag!
 
Utöver springandet ska jag klämma in åtminstone ett yogapass i veckan. Jag dansar inte den här terminen så då får jag göra något annat istället. Sen så rider jag ju på onsdagar.
 
Det här blir bra det. Ska ta Före-bilder nu och så kan jag visa er dem och Efter-bilder i höst. Då får vi se om det blivit någon förändring ;)

Les Misérables

Igår var jag och pappa och såg Les Misérables.
 
Filmen handlar om en kvinna (Anne Hathaway) som är fattig och gör allt hon kan för att försörja sin lilla dotter. Dottern, Cosette hamnar under Borgmästarens (Hugh Jackman) beskydd och man får följa deras liv. Det utspelar sig i Frankrike åren efter Franska Revolutionen då det kom nya uppror.
Mer än så vill jag inte avslöja!
 
Filmen föll inte riktigt mig i smaken. Jag visste ju att det var en musikal, men att de på riktigt sjöng HELA tiden var jag inte beredd på. Och det, mina vänner, var ganska irreterande i nästan 3 timmar. Inget fel på sångrösterna dock, särskilt inte Russell Crowes. Han briljerade verkligen! Anne Hathaway kändes överdriven. Jag har lite svårt för henne och denna filmen var inget undantag.
Jag skulle inte rekomendera er att se den på bio. Det var den inte värd.
 
2/5

Linjer

Nikon D3000 + Nikkor 18-55 mm På bild: Elin P

A blast from the past #2

Nikon D3000 + Nikkor 18-55 mm På bild: Elin P

Ännu en gammal bild från 2011. Denna är tagen på en gammal tågstation.

Bloggtips för filmälskaren

Ni vet nog vid det här laget, att jag är en filmälskare ut i fingerspetsarna.
 
Just därför är jag så glad att jag snubblade över den här bloggen. Fredagsfilmen är som det säkert låter, en blogg om film. Andrea, som driver bloggen uppdaterar med en massa bra filmtips från olika genrer. Hon sammanfattar kort vad den handlar om, och sen sin åsikt. Bloggen har en snygg design och det är lätt att hitta bland kategorierna.
 
Kort och gott, en riktigt bra blogg. Klicka HÄR för att komma dit!

Spectrum

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm

Grattis David Lynch!

Idag fyller en av mina favoritregissörer, David Lynch, 67 år. Han ligger bl.a. bakom den fantastiska serien Twin Peaks. Om ni inte sett den, bör ni göra det. Det är något man måste se innan man dör, punkt.

Play With Colour

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P
Picmonkey har en rolig liten effekt med mönster att lägga över bilder. Tyvärr är de flesta Royale-märkta, alltså att man måste betala för dem, men inte denna som ni ser på bilderna. Lite annorlunda. Hojta till om ni vill ha en guide till vart ni hittar den :)

Fina Fotogeniska Axa

Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm

Fina, fina, lilla Axa! Bästa foto-hästen, helt klart. Hon togs tyvärr bort förra året, men visst är hon fin? Alltid med öronen framåt när man kom med kameran. En sån häst som helt enkelt inte kan bli dålig på bild.
 
Minns jätteväl när dessa bilder togs. Jag hade sakta men säkert börjat fota "på riktigt" och det var dressyrtävling på ridskolan. Så i pauserna sprang jag runt från hage tll hage och klickade massa bilder.

A blast from the past

Nikon D3000 + Nikkor 18-55 mm På bild: Elin P
Jag hittade en mapp på en hårddisk med massa bilder från sommaren 2011. Här är en på Elin och det är väl en av få som blev bra. Många var oskarpa, för ljusa, för mörka, osv. Tur att man utvecklas!
Det vore kul att göra exakt samma fotografering i sommar och se om det är någon skillnad.

Sluta sno mina bilder!

Sitter på bussen nu, så tänkte dra en sak lite fort.

Jag tror att alla som håller på med foto blir lite förbannade när ens bilder blir tagna. Vilken bild och vem som tog är irrelevant. Det är en liten förolämpning, om än en liten.

Nu känner jag att jag vill sätta ner foten. Det kan hända att människor på ridskolan kopierar bilder från min blogg eller från min Facebook, utan att fråga. Och det gör mig sur att de har mage att inte fråga om lov. 99,9 % av fallen hade det varit helt okej. Om man hade frågat!

Jag skiter fullständigt i om det är din häst på bilden. Det är MIN bild, inte DIN.

Jag har stått och fotat på en massa klubbtävlingar och skickar bilder hit och dit. Något som tar en jädra massa tid, och som man inte får ut något av.

Om vi ska vara helt ärliga, jag känner inte någon riktigt i stallet. Jag är där EN gång i veckan liksom. Vi är bekanta och jag tycker inte det känns riktigt rätt att sno bilder från en "bekant" som man kan tacka så mycket på mejl eller facebook eller whatever, men knappt ens säga hej till i stallet.

Nej, för mig är det inte riktigt okej. Skäms! Jag känner inte för att börja vattenstämpla mina bilder, så snälla, ge er! Är det så satans jobbigt att fråga om lov?

Tack och hej från en sur Alma!

Smått irriterande

Tack för bildstölderna. Jobbigt att fråga eller?

En lista om foto

* Systemkamera eller kompaktkamera?
Systemkamera

* Vad har du för kamera?
En Nikon D7000

* Hur många exponeringar har du tagit?
Ingen aning! Vet inte hur man kollar sånt.

* Hur många GB minne har du?
24 GB tror jag.

* Fotar du med Raw eller JPEG?
Oftast JPEG, men förrut fotade jag alltid i RAW, men det tog för mycket plats.

* I vilka lägen fotar du?
M.

* Vad är roligast att fotografera?
Hästar och porträtt.

* Vilket är ditt bästa objektiv?
Nikkor 18-105 mm, tråkigt nog. Men sparar till ett nytt objektiv!

* Hur många objektiv har du?
2.

* Föredrar du fasta eller zoom objektiv?
Zoom. Har inget fast.

* Har du tappat bort något objektivlock?
Ja till mitt telezoom. Fick panik så sprang till första bästa affär och köpte ett nytt, som var svindyrt. När jag satt på det nya hittade jag det gamla i ett fack i väskan...

* Vad blir ditt nästa inköp?
Har planerat ett nytt objektiv. Men det kanske införskaffas nån reflexskärm på vägen. Eventuellt ett annat objektiv.
 
* Har kameran något namn?
Big Boss. Min D3000 hette Jasper och när jag ställde dem brevid varandra var D7000 så sjukt stor i jämfört med D3000. Därav namnet.

BILDBEHANDLING

* Vad har du för photoshop?
Shit, nu måste jag kolla... Photoshop cs6!

* Hur redigerar du en bild?
Olika för nästan varje gång. Men ljusar oftast upp dem, ändrar färgerna, lägger till skärpa och gör de mörkare i kanterna.

* Vilket format sparar du i?
Ojdå, det vet jag inte... Är det JPEG där med tro?

*Vad gör du i photoshop när du inte redigerar bilder?
Är aldrig i Photoshop. Om jag är där så är jag förvirrad.

ÖVRIGT

* Vad var det senaste du fotograferade?
Min byrå då jag testade fjärrutlösaren.

* Har du varit på något fotouppdrag?
Nja... Har varit iväg på hästtävlingar och fotat. Har fotat till en utställning med min kusin också.

* Har du sålt bilder?
Ja.

* Vad blir ditt nästa fotouppdrag?
Vill fota Elin nu när snön kommit tillbaka. Och om de bilderna blir bra skulle jag verkligen vilja ställa ut dem! Får ta tag i det.

* Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder?
Det har hänt.

* Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf?
Ja, inom vissa områden. Natur, till exempel, måste jag bli bättre på. Vill lära mig att fota i studio också.

En lista om musik

Gör en lista över 10 band/artister du gillar (ingen speciell ordning.)

1. Muse
2. 30 Seconds To Mars
3. Hurts
4. Placebo
5. Thriving Ivory
6. The Killers
7. Beyonce
8. Shakira
9. M83
10. Awolnation

Vilken låt är din favorit med nr 6?
Mr Brightside

Vilken är din favoritlåt med nr 8?
Don't Bother

Finns det någon låt med nr 9 som får dig att gråta?
Nej

Hur många gånger har du sett nr 4 live?
Aldrig.

Vilken är din favoritlåt med nr 5?
Flowers For A Ghost

När hörde du nr 3 för första gången?
På Vh1 någon gång 2011 tror jag. De spelade musikvideon till Wonderful Life.

Hur upptäckte du nr 10?
Mårten spelade Sail på full bas i bilen. En av mina bästa åka-bil-till-låtar

Vilken är din favoritlåt med nr 7?
If I Were A Boy

Hur många gånger har du sett nr 9 live?
Aldrig.

Finns det någon låt med nr 2 som får dej att gråta?
Nej.

Viken är din favoritlåt med nr 1?
ALLA! Men några av de bästa är: Time Is Running Out, Dark Shines, Neutron Star Collision, Follow Me och Showbiz.

Hur länge har du lyssnat på nr 2?
Lyssnade på Closer To The Edge 2011, men har inte riktigt lyssnat på bandet förräns i höstas ungefär.

Till slut, vilket nr är bäst?
1, alla gånger!

Berättelsen om Pi - Rescension

Åh vilken vacker film! Jag blev helt förälskad i hur de redigerat filmen. Otroligt fin redigering och bra effekter. Som ni ser på bilden ovan.
 
Filmen handlar om Piscine (Pi) och hans familj. De bor i Indien men av ekonomiska skäl ska de flytta till Kanada för att sälja sina djur som de har i en djurpark i Indien. De tar båten och en natt är det en stor storm som gör att båten sjunker. Djuren har släppts ut och Pi lyckas ta sig till en livbåt. Men på den här livbåten är det ett och annat djur, bl.a. den här tigern som heter Richard Parker. Nu får man följa Pis överlevnad mot både en stor hungrig tiger och livet ensam på havet.
 
Jag tycker det var väldigt häftigt och påhittigt hur man kan skapa en sån berättelse. Det är en ganska enkel historia om en pojke, ensam ute på havet som kämpar för att överleva. Men så finns det en twist: Tigern.
 
En helt klart sevärd film, specielt på bio. Som sagt var effekterna helt magiskt vackra och tänk då att se det på bio! Filmen är lite mer än 2 timmar lång, men den är ständigt spännande så det märker man inte av.
 
3,5/5

Berättelsen om Pi

Ikväll ska jag och ett gäng från klassen se Berättelsen om Pi på bio. Ang Lee har regisserat så det kan ju inte bli annat än fantastiskt! Och jag älskar ju, som ni säkert vet vid det här laget, att gå på bio. Här ovan är trailen.

Hurts - Under The Bridge

 
I'm under the bridge
I'll bear with this guilt never more
So under the waves
And out of your way
I'll go
 

Åh, vad den här låten är fin! Hurts är helt fantastiska. Jag hoppas verkligen den här kommer vara med på Exile.

Oscars-nomineringar avslöjade!

Nu har Oscarnomineringarna avslöjats! Som jag väntat!
 
HÄR kan ni läsa hela listan. Kommer ni ha "Oscar-vaka"? Det kommer jag, definitivt!

Hur man fotar i ridhus

Brukar dina bilder bli såhär när du fotar i ridhus? Nemas problemas! Här kommer tipsen!
Det är egentligen inte så svårt att få till bra bilder i ridhus. I detta fall kan utrustningen spela lite roll. Det är ju väldigt dåligt med ljus i de flesta ridhus och vissa kameror hanterar det bättre än andra.
 
Det handlar alltså om ljus. Man måste alltså ha en längre slutartid för att kameran ska kunna släppa in så mycket ljus som möjligt (annars blir bilden väldigt mörk eller helt svart). Om man då ställer in en längre slutartid som 1/50, blir det bra då?
 
Nja, då blir det som ovan.
 
Trixet är att höja ISO. ISO hittar man i menyn på kameran, eller så finns det en speciell knapp för det. Man ska alltid sträva efter att ha så lågt ISO som möjligt, som 200 eller 400. Men i ridhus får man skippa den "regeln" helt, just för att det är så mörkt.
ISO ljusar upp bilden så man kan ha kortare slutartid. Det dåliga med ISO är att det gör bilden brusig. Men hellre en brusig bild än en där man knappt ser vad det är, eller hur?
 
Så höj ISOt så mycket det går. Runt 2000-4000 brukar funka. Nu kan du ha en kortare slutartid på kanske 1/250. Det är fortfarande en ganska lång slutartid när man fotar hästar, men det är definitivt bättre än 1/50.
 
Ett annat tips som jag har fått lära mig är att man ska anpassa slutartiden till sitt objektiv. T.ex om jag har ett 70-300 mm objektiv, ska jag inte ha en slutartid under 1/70. Om jag har ett 50 mm objektiv ska jag inte ha under 1/50 osv.
 
Om du står på läktaren, luta dig mot staketet eller stödj armarna på det. Det är viktigt att vara så stilla på handen som möjligt. Står du inne i ridhuset, luta dig mot väggen eller håll armarna nära intill kroppen.
Till sist: Fota i manuellt läge! Det är bara då som du kan ha kontroll på allt: slutartid, bländare, ISO osv.
 
Hoppas ni förstod någonting av mina tips, lycka till!

Fråga till hästmänniskor

När börjar man hålla tävlingar utomhus ungefär?

Bästa bilderna från 2012: Natur, Byggnader & Övrigt

Det här med natur och så är verkligen inte min starka sida! Får nog bli mitt nyårslöfte, att öva upp mig. I förrgår när jag var ute och joggade var den en underbar solnedgång. Ska nog ta med kameran och stativet till vattnet och plåta lite solnedgångsbilder!

Bästa bilderna från 2012: Människor
Mot KBF imorgon!

Nu har jag inte fotat på en evighet, så imorgon får det bli dags. Det står ju en viss häst på ridskolan nu som är som hämtad ur mina tankar om drömhäst. Det är alltså en brun häst med bred bläs och rosa mule :)
 
Måste även ta ett pass imorgon och det känns väl inte lika roligt, men men!
 
Nu tänkte jag förbereda lite fler "Bäst från 2012" inlägg och halvkolla på Due Date samtidigt. Ha en trevlig kväll!

Bästa bilderna från 2012: Hästar

Sådär ja! Nu kommer första delen av mina bästa bilder från 2012. Jag börjar med kategorin som ligger mig närmast hjärtat, nämligen hästar. Enjoy!
Bilden ovan på Carro och Chuck är nog min favoritbild från hela 2012. Den är magisk!