Please Come Home

Nu är det över en månad sen jag lämnade in min pärla på lagning. Nej, det är nog en och en halv till och med. Blir tokig! Behöver ju mitt 70-200 så mycket och nu får jag dras med gamla 70-300. Ska det verkligen ta såhär lång tid? När jag lämnade in det sa de 2 veckor..
 
Öka, öka, ööööka!
 

I Am Full Of Life

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P
 

HDR-ish

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Det är mycket nu

Det snurrar i huvudet just nu av alla måsten och beslut. Skolan har dragit igång, for sure, med läxor. Bl.a. ett fett jävla manus som ska vara utläst och analyserat till på torsdag. HATAR ATT JAG VALT TEATER SERIÖST 98:OR GÖR INTE DET NI KOMMER ÅNGRA ER RESTEN. AV. ERA. LIV.
 
Näe och så körkort på det.
 
Aa och så bloggen.
 
Och bildbeställningar.
 
Och bilder som ska skickas i alla fall.
 
Och mitt i allt ska man ha tid att träna och ha sig.
 
 
MVH / Tjej vars högsta önskan är att få sova lite.

Sweet Summer

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Bo Kaspers Orkester - Jag Är Vacker Ikväll

Before The Summer Ends

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P
 
Så glad att vi faktiskt fick tummen ur och fotade ikväll! Detta var nog en av de sista sommarkvällarna och de ska man ta vara på.

Vid Havet

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Mötte upp Elin för lite foto vid havet. Jag tyckte det var lite kallt, men Elin är, som alltid, tapper soldat och satt i vattnet och grejer. Fina bilder blev det, som kommer upp allt eftersom.
 
Annars då? Har tröstshoppat hela dagen. Sovit resten. Typ så. Hur har ni det, kompisar?
 
 

A New Day Is Coming

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 mm På bild: Sophie C

Let Me Learn From Where I Have Been

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Sophie C
 

Ännu en dag i skolan som just nu, känns som helvetet på denna jord. Förstår inte vad som händer? Blir irriterad bara jag tänker på skolan. Jag hoppas verkligen att den här depp-perioden går över snart. För jag har ändå tyckt det varit ganska kul i skolan.
 
Jaja, shit the same. Nu körkortsteori i några timmar, sen måste man väl gå och lägga sig för upp tidigt ska man WOHO!
 

Tack och Godnatt

Usch, har haft en riktigt kass dag idag, kompisar. Okej att det var kul att träffa klasskompisarna igen, men att börja skolan - Nej. Känns som om sommarlovet inte ens varit och att det borde börja nu. Vad har jag hunnit med liksom? Inget känns det som.
 
Vi har fått ett riktigt dåligt schema med håltimmar varje dag som ska fyllas med någonting som jag inte vet. Långa dagar är det också och inga sovmorgnar. Nej jag är fruktansvärt besviken på det och vill helst gå i ide tills nästa sommar.
 
Ont har man också efter spänningen från helvetet idag hos tandis. Och trött är man på människor som är så förvirrande att man inte vet ut eller in. Och mest av allt är man trött på sig själv för att man är så vilse och dum.
 
Men vem är jag att sitta här och klaga? Är nog bara trött i allmänhet. Ska ta en dusch och sen hoppa i säng. Tack och godnatt.

Keep Your Heart Strong

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Sophie C

En Saknad Vän

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Sophie C
 

Cyklade till världens bästa Sophie efter jobbet och knäppte lite bilder vid (och i) vattnet. Att cykla dit var lättare sagt än gjort, då Ironman håller på just nu i Kalmar. Hur som, så blev det riktigt fina bilder. Stay tuned!

Little Bit

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Denna dag ägnas åt körkortsteori. Kärlek till det eller nåt.

Birdy

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 mm På bild: Elin P

Bella #2

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Bella L från Annie Hall

Saker som inte blev av i sommar

1. Körkortsplugg.
Jag vet inte... Vad ska man säga? Livet kom i mellan. Efter skolan hade jag tänkt börja, men näe...
 
2. Stativköp - Självporträtt
Det här var mitt största tänkta inköp i sommar. Tänkte skramla ihop min lön och köpa ett riktigt rejält, bra stativ. Och i och med det, lära mig ta självporträtt. Men näe...
 
3. Reflexskärmköp.
Lite samma anledning som ovan. Men näe...
 
4. Åka till Stockholm på slottturné.
Ville alltså åka upp till Stockholm och besöka så många slott jag kunde. Låter som något som jag borde kämpat för, men näe...
 
5. Summerromance.
HAHAHAHAH, men näe...
 

The Story

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Up And Away

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Iväg mot körskolan. Två lektioner och så lite teori på det. Vi hörs!
 

Evening Light

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm F.1.8 På bild: Elin P
Blev en spontan fotografering med Elin. Vi missade solnedgången, men det var ändå ett stort moln ivägen så det var ingen skillnad. Det blev fina bilder, men det var så mörkt så jag fick öka på ISO ganska rejält. Synd, men så är det ibland!

All I Want

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Bella L

Tors-Lör var det Kalmar Stadsfest och en kompis till mig spelade med sitt band Annie Hall. Annie Hall är så fruktansvärt jäkla bra! Ni måste lyssna på låten nedan. Grymma är dem.

24 Karat Brons

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm F. 1.8 Foto: Elin P

Märta L

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Märta L

Fota Detaljer

Gammal bild.

Nästa gång jag ska fota hästar ska jag gå all in på detaljer. Alltså verkligen. Tror att det kommer gå en tid innan jag fotar för försäljning igen. Nu ska jag bara fota för eget bruk, och då ska jag testa vinklar och zoom.
 
Hästarna på KBF är tillbaka från betet, så ska försöka ta mig ut dit någon dag och smygstarta lite.

Make me strong, make me beautiful

Canon EOS 1000D foto: Märta L

Nothing To Write Here

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Okej, har seriöst suttit och klurat på en bra rubrik i en halvtimme. Ger upp!

Light-tracks

Nikon D7000 + Nikkor 50 mm f.1.8 På bild: Elin P

Filmhösten 2013

1. Kick-Ass 2 - 16 augusti
Såg Kick-Ass i våras och trodde det var en komedi, men på ärligt, brutalare film får man leta efter! Hur som, var den riktigt bra, så tur för mig att Kick-Ass 2 har premiär om 2 veckor.
 
2. Skummtimmen - 27 september
Boken blev ju en riktig succé, och nu är det dags för filmatisering. Har inte läst boken, men mor och far har och de tyckte den var riktigt bra. Och av trailen att döma verkar det vara en bra film.
 
3. Diana - 4 oktober
En film om prinsessan Dianas liv.
 
4. About Time - 18 oktober
Det här verkar vara en riktig feel good-film! Jag hoppas bara att den håller måttet, då storyn kan bli lite fjantig. Vi håller tummarna!
 
5. Thor: The Dark World - 30 oktober
Filmen som jag väntat på i snart 2 år. Äntligen, ÄNTLIGEN är det dags för uppföljningen till Marvels Thor, och Marvels The Avengers. Detta kan inte bli annat än epic. Jag är så jäkla taggad, ni förstår inte! Årets höjdpunkt är bara 90 dagar bort.
 
6. The Counselor - 15 november
En Thriller med många bra skådisar. Bla.a. Michael Fassbender som är lite utav en favorit.
 
7. Walking With Dinosaurs - 30 december
När jag var liten var jag besatt av en dokummentärserie som gick på ettan, nämligen Dinosauriernas Värld, eller Walking With Dinosaurs! Och nu kommer filmen. Gissa om 5-åriga Alma studsar av längtan!

Alla kan hantera en systemkamera

Något som får det att sticka i mig är när okunniga kommenterar mig som fotograf. Alla som håller på med foto, har väl någon gång hört: "Vilka fina bilder, du måste ha en jättebra kamera!" eller "Du kan väl fota för du har en så bra kamera?". Erkänn, man blir paff. Såg en jättebra bild på Twitter som jag tänkte dela med mig av här, för den satte verkligen fingret på vad jag menar;
 
Jag brukade bli galen på min bror när han tog min Nikon D3000 utan att fråga om lov. För mig var det min lilla bebis, men för honom, bara en kamera. Det som störde mig var att han tog inga bilder. Han gick runt och pekade objektivet mot något och tryckte på en knapp. Det är skillnad.
 
Nu är ju jag inte något fotoproffs, lååååångt ifrån. Men jag kan min beskärda del av foto och kameror och därför pyr det i mig när folk som trycker på en knapp och hoppas på det bästa försöker "lära ut" foto till mig. Ett riktigt typexempel kan vara: "Ska du inte gå ut och fota? Solen skiner ju, då blir det ju jättebra bilder!"
Klar sol är min värsta fiende när jag fotar. Det blir inga fina bilder, och det vet jag för jag har fått lära mig olika ljus.
 
"Alla kan fota med en kamera". Mm, okej. Om jag ställer in min kamera på Manuell som jag brukar ha när jag fotar hästar i sol mitt på dagen. Anpassar bländare, sluttartid, ISO och fokus efter det, ger dig kameran och ber dig gå ut på natten och fota ljusspår från bilarna. Hur går det då? Inte så bra va?
 
"Men det finns faktiskt Auto-lägen!"
Jo, absolut. Men tror ni Annie Leibovitz tar sina fantastiska porträttbilder på skådisar, musiker, författare m.fl. i auto-läget "Porträtt"?
 
Eller tar Scott Kelby sina grymma sportbilder i läget "Sport"?
 
Nixpix. För det är svårare än så. Det är svårare att ta foton än så. Det är skillnad på att låta kameran göra jobbet, eller göra det själv.

All You Lost Will Find You

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Märta L

Picmonkey ligger nere just nu. Det var väl typiskt, den dagen då jag faktiskt har tid OCH det är dåligt väder, så kan jag inte sitta inne med datan för att redigera bilder.
 
Jaja, inte mycket att göra. Får la ta tag i annat. Mitt rum till exempel.