Stor och liten

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
Två söta hundar idag på KBF.

Honest Trailers - Twilight

Hahaha jag dör! Honest Trailers gör trailers om filmerna som de faktiskt är. Och den här för Twilight är så sjukt sann! Ni måste kolla på den för den är så sjukt kul. Det finns 5 andra tror jag. Bl.a. Avengers ;)

Designändringar

Börjar tröttna lite på min bloggdesign. Inte designen i sig för tycker den känns stilren och jag. Men bilderna i headern vill jag byta ut. Speciellt den stora. Jag vill ha några andra hästbilder och lite mer naturbilder. Bilden på Lakrits (hunden) får nog hänga kvar för den tycker jag om!
 
Vad tycker ni? Ska jag ändra hela designen eller bara lite av den?

Klubbdressyr 30/9 - Hebbe

Jag tävlade idag! Det har jag nog inte nämt va? Hur somhelst så var det på nordsvensken Hebbe och det gick väl bra. Typ. Kanske. Kanske inte? Det kunde gått bättre om man säger s, men jag är inte bitter alls. Det var längesen jag red Hebbe och andra gången jag tävlade så jag är nöjd!
 
Kände mig lost i världen och inte riktigt närvarande så när jag trodde jag gjort en volt, så hade jag inte det. Så där drogs lite poäng. Hebbe kändes ganska seg också.
 
Det slutade på en femteplacering tror jag. Första utanför placering - Igen! Gah, när ska jag få rida det där jäkla ärevarvet? Fick 67.5 %

Warm and Dramatic

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
 

Muse - New Born (Live At Wembly)
Sök på Spotify, dra upp på högsta volym och bara njut.
 

En tand fattigare

Idag fortsatte Operation Tandställning. Fick en tand utdragen idag och så blir det två vid nästa tillfälle. Stålsatte mig för smärta utan dess like, men det var ganska lugnt ändå. Det var väl mer obehagligt än smärtsamt.
 
Så nu är jag en tand fattigare! Och Jesus Christ Superstar vad det blödde! Hoppas ingen äcklas nu av vad jag skriver ;) Men det blödde och blödde och jag fick sitta med någon slags gummirulle att bita på så att det skulle stoppa. I typ en halvtimme sa dem. Tjolla! Fick sitta med flera såna för var tvungen att byta, i typ två tiimmar.
 
Haha, vi satte oss i väntrummet och väntade ut blodflödet. Och så var det en liten tjej som glodde på mig och undrade säkert vad som hänt med mig där jag satt med en stor papperstuss upptryckt i facet. Satt med samma ända tills hon gick. Någon mercy måste man ju ha för kidsen! Hade hon sett andra sidan av papperstussen som var mer röd än vit så hade väl hon fått tandläkarskräck för livet ;)
 
Nåväl. Det blir nog bra det här!
 
 

Om grisar kunde flyga

Så hade jag varit påväg för att provrida en häst som verkar helt perfekt! Jag hade varit en duktig ryttare och jag hade haft intresserade föräldrar som inte vill annat än att jag ska ha häst


 
Åh nu har jag drömt mig bort på hästnet igen, och hatar mitt liv - igen. Har hittat vad som verkar den perfekta hästen! En valack på 155 cm som går LA dressyr. Trevlig i all hantering.
 
GAAAAHHHH!
 
Varför är inte jag duktig? Varför kan inte jag ha obegränsat med pengar och bo på en hästgård?
 
Tror inte ni förstår hur jag bara vill DÖ när man hittar en häst på annons som man skulle offra sin högra arm för att få.  Whatever, back to reality :/

Kamel

Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm

Är fotosugen! Riktigt fotosugen. Har bara brist på fotoidéer och brist på tid så det har inte blivit av. I somras ville jag verkligen åka till Kolmården och fota, blev inte så. Så nästa sommar, då jäklar! Har jag jättetur kanske jag har ett körkort i slutet av sommaren så jag kan köra dit själv, vem vet? Måste ta tag i körningen lite mer ordentligt och framför allt teorin!
 
Här är i alla fall en gammal bild på en kamel på Öland.

Borgholms Slottsruin

Nikon D3000 + Nikkor 18-55 mm

En bild på Borgholms Slottsruin förrra sommaren tagen med min gamla D3000. Lite överdramatisk redigering, hehe. Men jag gillar't!

Lite random fakta om mig

Jag vill jättegärna ha hund! En Shetland Sheepdog ska det vara som är sobelfärgad och gärna med bläs. Det ska vara en hane och han ska antingen heta Jasper, Superman, Loki eller Marvel. Just nu är Marvel favoritnamnet, men det kan ändras.
 
Caroline Dahlén är min favoritblogg och en av mina favoritfotografer.
 
Förutom USA, är Island mitt drömresemål.
 
Jag har någon slags hat/kärlek för Lana Del Rey. Kan inte sätta fingret på det, men stör verkligen sönder på henne. Ändå har jag säkert 8 av hennes låtar på min spellista. Vadå hycklare?
 
Jag älskar sjökor, sjölejon, sälar och valar!
 
I barnteatern som vi har i skolan om ca. en månad så spelar jag en nallebjörn.
 
Reflexskärm i alla färger känns som prio 1 i köpväg för kameran just nu. Om man inte räknar ett visst objektiv jag "sparar" till.
 
Idag på teaterlektionen så hade vi improvisationsövningar och man skulle vara en sak på en loppis och Anna bestämde sig för att hon ska vara en filt. Och att se henne agera filt var något av det roligaste jag sett!
 
Jag känner att jag är inne i något slags flow just nu. Är glad. Helt enkelt glad!
 
Jag vill ut och köra bil NU! Så nu går jag och frågar pappa om vi inte kan övningsköra. Hejdå!

Youtube, du frästar mig!

Tror de flesta vet att jag är ett riktigt Muse-fan. Och nu har deras nya album: The 2nd Law läckt ut på internet. Själva skivan kommer inte ut förrens första Oktober och jag ska vänta tills dess innan jag lyssnar på nåt.
 
Men, damn you  Youtube! Kan knappt stå emot!

Städar i kylan

Försöker få lite ordning i mitt rum. Eller som mamma ofta säger: bombnedslag, näste, svinstia och jag tror knarklya nämnts några gånger också (?!?).

Det är jättekallt här hemma och vet inte varför så sitter med dubbla tjocka tröjor och mössa. Samtidigt som jag städar så har jag min favoritkanal på i bakgrunden: Vh1. Det är rockbands vs popbands just nu och det passar mig bra det!

Städar i kylan

Försöker få lite ordning i mitt rum. Eller som mamma ofta säger: bombnedslag, näste, svinstia och jag tror knarklya nämnts några gånger också (?!?).

Det är jättekallt här hemma och vet inte varför så sitter med dubbla tjocka tröjor och mössa. Samtidigt som jag städar så har jag min favoritkanal på i bakgrunden: Vh1. Det är rockbands vs popbands just nu och det passar mig bra det!

Advice from yours truly

Om ni har en Iphone, uppdatera den INTE till IOs 6! Det suger, jag gjorde det och ångrar mig! De har tagit bort youtubeappen och ersatt den med en dålig som man måste ladda ner.


Nej, det var bara en dålig och onödig uppdatering och ska försöka... Nedgradera igen. Säger man så? Haha!

Långe Erik #2

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Kollar på avengers

Nu är jag glas igen!

Ledsen tjej

Har varit hos tandläkaren och satt in första tandställningen. 1 av 3. Den sitter på baksidan av framtänderna och jag kan inte prata utan att låta som lantisgubbarnas lantisgubbe. Och jag kan knappt svälja utan att klökas.

Hatar livet just nu. Tack och hej jag ska införa tysthetslöfte i ett halvår, the real deal.

Musik och mat

Dagen har bestått av plugg. Bara plugg. Så nu tar jag ledigt resten av kvällen! Ska laga lite mat, för är ensam hemma. Blir nog nån pasta med kyckling och bacon-sås. Något sånt.
 
Lysssnar på lite go musik under tiden och delar med mig den till er. Det är en salig blandning, haha! Lyssna och njut! Länk nedan:
Almas 10 favoriter för stunden

Färg VS Svartvitt


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
 
Vilken föredrar du?
 
Nu har jag nosat lite på Photoshop, men vi är inte kompisar riktigt än. Så PicMonkey är min bästis - för stunden.
Älskar däremot att man har full kontroll när man gör bilden svartvit i Ps. Det är kalasbra!
 
Och nu har jag en fråga till er Photoshopare: Hur ändrar man skärpan? Jag översatte allt till svenska, så ni får gärna förklara på svenska ;)

Precis just nu

Lyssnar jag på musik jag inte lyssnat på på länge. Hello Placebo, my old friend ♥
 
Lusläser jag allt som finns att lusläsa om Jean Baptise Bernadotte aka Karl XIV Johan.
 
Slutar lusläsa för några minuter och drömmer mig bort på Hemnet bland hästgårdar och herrgårdar. Livet, ge mig en lottovinst!
 
Drömmer mig också bort på hästnet bland små storhästar. Igen: livet!
 
Byter jag flik till Youtubefliken där Placebo för tillfället huserar och dör litegrann över hur fin Brian är.
 
Skriver jag det här.
 
87 Dagar 6 Timmar 41 Minuter 10 Sekunder.
 
 
 

I might just runaway

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Har fått en thing för att fota landskap och arkitektur nu för tiden känns det som. Kul, för tyckte inte alls om det förut. Landskapsbilder kändes bara... Platta. Men nu känns det som jag hittat lite knep för att få till lite snygga landskapsbilder. Jag blir nöjd med dem i alla fall :)

En klassiker!

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Converse, jeans och fågelperspektiv - En klassiker!

Långe Erik

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
Långe Erik är fyren på Ölands norra udde. På södra udden heter fyren Långe Jan, men eftersom jag varit vid den ungefär en miljon gånger så åkte jag, mamma och pappa till Långe Erik.
 
Tyvärr var fyren stängd, men fick några bilder utifrån i alla fall! Önskade att jag hade haft ett vidvinkelobjektiv, för det var inte lätt att få med hela fyren när det var massa träd runtom. Så denna bild tog jag liggandes raklång på marken.
 
Igår så körde jag en hel del. Mycket mer än jag kört innan och provade massa nya moment som rondeller och snabbare hastigheter. Körde dock i pappas automat-växlade bil så det är ju lite "fusk" ;) Men ska lätt ha en automatväxlad bil när jag ska köpa mig en egen! Så mycket lättare!

Pataholm


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Oppa Gangnam Style!

Bästa någonsin! Opp Opp!

Mörkgröna matta naglar




Måste verkligen tipsa er om HMs matta topplack. Så sjukt bra! Har provat Depends innan, men det var verkligen bara skräp. Och så det otroligt fina mörkgröna lacket från Gina Tricot. Och så baslack då :)
 
Klippte ner mina naglar nu för de hade blivit så himla långa och ojämna, men nu känns de väldigt korta istället haha.

Avengers & Boardwalk Empire säsong 2

Titta vad jag köpte idag! Jag lämnade min sjukstuga för dessa två underbara ting. Ni kan ju inte ha missat att jag är et Avengers-fan? Och kanske har ni inte heller missat att jag älskar Boardwalk Empire också? ;)
 
Båda släpptes idag på DVD. Men fasen vilket jäkla krångel att hitta Avengers! Kan ju tycka att en sån storfilm borde finnas överallt, men icke. Nu ska ni få höra vad er sjukling fått utstå idag.
 
Första stoppet: Media Markt. En säker källa, tänkte jag, men icke. Det ligger ute vid Hansa City, så fick cykla en bit i blåsten. Och så hade de bara Boardwalk Empire!
 
Andra stoppet: City Gross. Om den inte finns på Media Markt kanske den finns där? De har ju filmer ibland. Plus att jag var cola sugen... Men nix, ingen där heller.
 
Tredje stoppet: Elgiganten. Nix pix.
 
Fjärde stoppet: Maxi. En bit ifrån Hansa City. Trodde verkligen att där måste den ju finnas, men nej.
 
Femte stoppet: Siba. Inte där heller?
 
Cyklar hem och hittar en Icatidning i posten där Avengers finns med! Woho tänker jag och cyklar till Ica. Men ingen Avengers! Nähe.
 
Får en snilleblixt: HEMMAKVÄLL! Min vän i livet. Är jag dum? Frågade jag mig själv. Jag åker till mataffärer och letar filmer när det finns en filmaffär närmare (?!?)
 
Sjunde stoppet: Hemmakväll ♥ Där fanns den! Älskar livet igen.

Oops!

Får Dansryck Of The Year när en Pitbull låt går igång på Vh1. Dansar genom hela lägenheten.

Hamnar i köket och dampdansar. Kollar upp. Märker att gardiner icke är fördragna. Ser takläggarna utanför fönstret.

Skäms.

Bronze

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Sophie C

Vilken kamera för att fota hästar?

Fråga från Frida: Vilken kamera föredrar du till att fota hästar tävlingar m.m?
 
Svar: Svår fråga. Har bara koll på Nikonkameror så det är de jag kommer skriva om. För det första så anser jag att, man kan inte förlita sig på sin kamerautrustning. Utan kunskap och känsla så får man inga bra bilder, även om man skulle ha en Nikon D4 som är värd ca 50.000 bara huset. Man kan ta bättre bilder med en nybörjarkamera som Nikon D3100 om man har kunskap och känsla
 
Däremot. Så har de mer avancerade kamerorna bättre förutsättningar för att lyckas. Till exempel. Förut hade jag en Nikon D3000, en nybörjarkamera och nu har jag en D7000 som är en lite bättre. Med min D7000 får jag bättre bilder i ridhus där det ofta är mörkt. Varför? Jo för att D7000 kan hantera höga ISO-tal mycket bättre än D3000. Det vill säga, D7000 får inte lika brusiga bilder vid högt ISO som D3000.
 
Sen så har min D7000 bättre serietagning än vad min D3000 hade. Den tar fler bilder per sekund vilket är mycket önskvärt när man fotar hästar. Man får lättare en bra bild över hinder t.ex.
Här nedanför är 2 Youtubeklipp där serietagningen visas. Ni hör själva skillnaden.
 
Första är för Nikon D3000
Nästa är för Nikon D7000
 
Och den sista är för Nikon D4. Den lade jag till mest för att ja... Den är helt insane!
 
Jag är supernöjd med min D7000! Den är verkligen underbar och den lämpar sig jättebra till att fota hästar. Men, är det en första kamera, så köp en Nikon D3100, D3200 eller D5100. De är lätta att förstå sig på.

Borstsett från kameran i sig tycker jag absolut att man ska skaffa sig ett telezoom objektiv. Man kommer inte speciellt långt med ett kit-objektiv som brukar vara 18-55 eller 18-105 mm. 

Ett billigt och ganska bra alternativ är ett 70-300 mm från antingen Sigma eller Tamron. De ligger på 1000-2000 kr ungefär. Nikons variant på det är betydligt dyrare men då är det också bildstabilisator.

färg vs svartvitt


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Emmy & Carro
En favorit från plåtningen med Emmy och Carro för några veckor sen. Tror att jag gillar den i svartvitt mest, vad tycker ni?

Man vet inte vad man har förens det är borta

Ni kanske inte vet det, men jag är en liten sångfågel. Och för 1,5-2 år sen gick jag på privatsång och hade gjort det sen sjuan. Det sista året tyckte jag ganska ofta att det var pest och pina att cykla iväg till stan för att ta en sånglektion på 20 minuter vecka in och vecka ut. Men ibland var det ju kul också. Såklart. Det kändes så ovärt på något sätt.
 
Men jag bestämde mig för att sluta ta lektioner. Det var skönt att slippa åka in till stan och istället åka hem och göra vad jag ville.
 
Och nu, så saknar jag det. Så otroligt mycket! Jag vill sjunga igen, inte bara hemma. Jag vill utvecklas och fortsätta där jag lade av. Det känns som ett såntdär typiskt talesätt. "Man vet inte vad man har förens man förlorat det". Det tråkiga är att det är lång kötid dit, men jag vet inte. Får väl ta och ställa mig i kön, om jag nu verkligen vill börja igen.

Är jag en hemsk människa som skrattar åt det här?

Detta får icke hända!

Jag börjar känna mig förkyld! Finns nog inget jag hatar så mycket som att vara förkyld för jag blir verkligen förkyld, inte bara snuvig. Det är min jävel till bror som är boven i dramat. Smittaren alltså. Och han vet hur mycket jag hatar att bli sjuk så han gör allt han kan för att smitta. Nämde jag att han fyller 20 nästa år? Inte omogen alls...
 
Har hunnit med en shoppingrunda på stan idag med Maja. Köpte mest nödvändiga saker som jag kan visa er senare. Puss och kram och håll er krya!

Gosegos!


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
När jag traskade hem från KRS för nästan en månad sen gick jag förbi hagarna där ridskolehästarna har sitt bete (antar jag). Och Åhhhh! Då blev jag som en liten hästtjej igen som säger Aaaww och Naaawww, haha. Titta vad de är gosiga! Hästar är allt bra mysiga ^^