Klubbhoppning imorgon = Fotografering


Foto från i höstas.

Imorgon är det klubbhoppning på ridskolan, självklart är jag där med kameran! Vet inte om den är i ridhuset elleer i paddocken. Kan tänka mig att vädret spelat ett litet spratt. Det har nämligen snöat idag.
Hoppas den är ute i alla fall. Jag vet inte riktigt vilken tid jag borde satsa på att va i stallet. Det börjar kl 9, men tror att det mest är A och B ponnies då, och där¨vet jag ingen som ska vara med. Tror jag. Det ska i alla fall bli riktigt kul!

Någon annan, någon bättre


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Fina skor och annat


Elli och jag har sprunigt runt på hansa och i stan idag. Kontot är tömt, spontanköpen inhandlade och Alma är velig över sina köp. Bland annat köpte jag dessa skor från Deichman. Sjuuuukt fina men de glappade på ena foten och satt tajt på andra (?). Kunde knappt gå i dem heller så byter de förmodligen.
Sen köpte jag ett par hänglen på HM och en väst/tunika/sjal på Glitter.

Onsdagens ridpass - Rhona


I onsdags red jag fina Rhona, så jag var allt en lycklig tös! Dock gick det allt annat än bra. Riktigt kasst faktiskt. Ponnyn gick som i kvicksand och jag blev trött och sur. Dessutom hittade jag inget dressyrspö och när hon segar ihop så totalt fick jag inte fram henne över huvudtaget.

I slutet av lektionen kom dessutom värsta regnstormen så vi fick gå in. Då kändes hon på en gång bättre. Så jag gissar på att underlaget i paddocken var tyngre för henne att gå i. Galoppen kunde vi ju hälsa hem till. Gick inte alls!

Trots att det gick så extremt dåligt, är jag glad ändå. Det är roligt att rida Rhona, även om hon ska vara en tjurig liten bitch haha ^^

Our time is running out


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Haha!

Bidrag till fototävling

Här är mitt bidrag till en fototävling. För att komma till tävlingen, klicka HÄR.

Maskinen - Superbas


Big love.

Detta har jag åstadkommit idag

• Fått min cykel stulen
• Hittar cykeln. Whos laughing now, bitches?
• lyft en soffa
• fått ett barn att gråta av min blotta närvaro.
• inte ett endaste mattetal.
• inte ett endaste träningspass.

Känns bra...

Platser jag vill fota på i sommar

  • Medeltidsveckan i Visby. Det är faktiskt inplanerat i Augusti. Det som lockar är tornerspelen, det kan bli riktigt häftiga bilder!
  • Bassholmen. Hingstbetet, det är dock inte iår så det får förhoppningsvis bli nästa!
  • Kolmården.
  • Långe Jan och Långe Erik på Öland. Det är fyrar.
  • Islandshästbete på Öland. Förra året kunde man åka och fota islandshästar på Alvaret. Hoppas att det anordnas igen, för missade förra året.

Sen lite saker jag vill fota:

Hästtävlingar

Hundar

Photoshoots

Hemmastudio

Fri som en fågel


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
Nu är den jobbiga pluggperioden över - för nuet. Och ni anar inte hur skönt det är! Det enda kvar nu är en redovisning, och med lite pepptalk går nog det vägen också. Nu tänkte jag faktiskt göra lite tidsinställda som sprids ut över helgen och kommande vecka.

Nu kan jag även, äntligen, mobilblogga! Big love.

Två detaljerNikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

The air was filled with the ghost of lost lovers


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Pretty bird


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm

My kind of humour

VingslagNikon D7000 + Sigma 70-300 mm
Efter skolan åkte jag till mammas jobb och fotade massa mackor, pajer och sånt som ska vara i deras meny. Mamma jobbar på café. Efter det stannade jag till i parken och njöt av det härliga vädret samtidigt som jag fotade lite. Det var en jädra massa fåglar i parken, som det brukar vara.

Vårtecken


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Broder Mårten


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Mårten
Igår när jag gick runt i trädgården och knäppte bilder uppenbarade sig en bror. Jag tog kort, han blev sur. Trololo.

Lite olika saker


Jag älskar min hatt. Den är fin den.

Arkitektur är ganska intressant trots allt.

Kan man spola fram tiden till tisdag efter skolan?

Bo Burnham!

Skenet bedrar, det är inte så varmt ute som man kan tro.

Amandus ska vinna Big Brother.


Dagens


Allt är från Hm förutom linnet som är från Gina Tricot och skorna som är Converse.

Vackra fönsterNikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
Idag hos pappa gick jag bananas med kameran. Hur kan man motstå, kolla bara fönstrena! Helt otroligt fina och lantliga, love.

Blå kavaj


Allt på bilden är från HM förutom ryggsäcken som är gammal och från Lindex.

"roadtrip"

On le way to le Bäckebo.

Mobilblogga

Testar bara om det går :)

Lalalala


Nikon D3000 + Nikkor 18-55 mm På bild: Elin P
Elin och jag måste fota snart! Vi tänker väldigt lika när vi tänker fotoidéer och när vi börjar diskutera kommer vi på hur mycket somhelst. Dessutom har hon skaffat sig en systemis nu så nu har vi varsin kamera att plåta med.

2 3 / 3 / 2 0 1 2


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Cigarrer


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
Var det bara jag, som liten, lekte att det här var cigarrer? Haha, minnen.

Rött


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Chuck
På tal om något helt annat, så har jag en cool photoshoot idé. För det vet jag en grym plats, och jag vet vilken grym typ av stil det ska va. Nu fattas bara en ovillig broder som skulle vara perfekt modell. Hoppas att jag kan övertala honom, för i så fall blir det riktigt häftiga foton!

Arkitektur i antikens Grekland och Rom

Jag tycker arkitektur är grymt intressant, men nu känns det som jag tagit mig vatten över huvudet när jag valde att skriva en uppsats om arkitekturen i antikens Grekland och Rom.

Har kollat på internet och Wikipedia, min kära vän, leverar inte! Finns inget annat.

Så då kollade jag på datan vilka böcker man kan kolla på stadsbiblioteket. Och ja, alla böcker är typ utlånade. Satans boklånare, haha!

På tosdag ska det vara inlämnat i alla fall och det ska vara runt 5 sidor. Önska mig lycka till, det kan jag behöva.

Jag drunknar

I plugg! Tyvärr blir bloggen lidande. Men drar kort ridpasset igår.

Red Zantus. Trodde jag skulle få Rhona idag igen, men icke. Hoppning var det, men för min och Zantus del blev det inget. Bara när vi skulle galoppera så kubbade han järnet och det kändes inte riktigt okej med mig så jag valde att inte hoppa. För det kändes som om jag inte fick stopp på honom även om jag försökte. Jag är ju en harig person och kände att jag hellre skrittar runt än tuggar sand, haha.

I need a change


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm
Ja, vad har dagen bjudit på? Skola, träna, pluggande som inte existerat och Sims.

The sims 3 Husdjur


Älskar spelet. Har haft ett litet "Sims-ryck" som man kan få då och då. Man måste spela, helt enkelt. Så jag och Maja gjorde en familj och ett hus. Och precis när jag gjorde klart det igår så bara totaldör datorn. Allt förlorat.

Gah! Blir tokvild på min dator ibland. Bara att göra om, med andra ord, men det har jag ingen motivation till nu.

Jag har bakat!Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
Gött va? Nu vill inte jag vara sån, men de var inte särskilt goda, haha! Sjukt torra, men så kan det vara ibland. Första gången jag bakar sånahär kakor så det är godkänt i alla fall.

Annars är jag kladdkakadrottningen. Ni har inte ätit en kladdkaka förrän ni har ätit min kladdkaka! Just sayin'

Jakten på hängslena

Idag tog jag och bror vägen förbi Humanbridge, en second-hand affär, för att leta hängslen. För bror hade tydligen sett en hel drös av dessa, men icke! De enda hängslena jag hittade var ett par för barn med nalle puh på eller nåt. And I was like:

Så då letade vi runt i princip i varje affär inne i stan OCh på Hansa. Inget av intresse. Men ett par på HM var faktiskt ganska fina... Såg ut ungefär såhär:

Basket
Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
Igår bestämde Maja och jag att nu vill vi spela basket! Så det gjorde vi, i ca 10 minuter för att det fruktansvärt kallt. Passade på att knäppa några bilder.

Nico
Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Nico

Jag gav väl upp för längesen


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm

När våren inte var här ännu


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm

Hade varit fint


Okej vänner! Första "Hästoutfiten" jag gör. Egentligen bryr jag mig inte så mycket vad man har på sig när man sitter på hästryggen, men om jag hade haft en ponny så hade jag mer än gärna haft det här! Ridbyxorna och stövlarna har jag. Och jisses vad snyggt tränset är! Tycker verkligen att blått och oranget passar tillsammans. Vad säger ni?

Någon av de här små hade varit fina i den här outfiten:

I've been waiting for a long time


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm

Gårdagens ridpass - Rhona


Tänk att man kan bli så fullkomligt lycklig av ett litet envist sto vid namn Rhona.

Tanken var att jag skulle rida Freja, men hell no, tänkte jag. För den hästen hade jag inte klarat av av olika anledningar, hehe. Så då var det en i min grupp som var så snäll och bytte med mig. Och då fick jag lilla tösen Rhona. Det var bomövningar och vi red ute i paddocken. Första gången för iår!

Gick väl helt okej, hon var ganska seg. Men det var nog för att hon gick lektionen innan och var lite trötter. Red även utan stigbyglar ganska länge. Och det, mina vänner, är en stor sak om man heter Alma Söderholm!

Hur som, så var det bara så oerhört kul att sitta på min lilla pingla igen. Även om det inte gick kalas. Det var verkligen längesen jag red henne. 

Sen kan jag även meddela att nu har jag suttit på en bockande häst för första gången, haha. Ett pyttelitet bock gjorde hon. Fattade inte vad som hände.

Jag orkar inte vänta längre!


Öka takten, SVT! Öka takten!

Invincible


Det här, det är kärlek.

Ännu fler tulpaner


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Svar angående redigering

Fråga: Redigerar du alltid dina bilder?

Svar: Ja det gör jag. Jag ökar skärpa, exponerar om lite och ändrar lite med färger. Ibland lägger jag även till olika effekter på bilderna. Varför jag redigerar, är för att det är en enormt stor skillnad. Här är ett exempel på en oredigerad bild och en redigerad:

Nikon D3000 vs Nikon D7000 - Ridhus

Som säkert många fotografer som fotar hästar vet, så är ridhus ett sånt där ställe där det sällan är mycket ljus. Är väldigt nöjd med D7000 prestationer i dåligt ljus. Man ser skillnad från D3000 om man säger så, titta bara.

D3000:


D7000:
 
I och för sig är ridhusen olika och sådär, men ändå! Skillnad!

Ridning idag


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Champion
Lägger plugget helt åt sidan för resten av dagen. Ska till stallet idag och rida som vanligt, dock inte på Champion, utan skulle gissa på Zantus igen. Det blir nog bra.¨

Tills dess ska jag ta tag i bilderna från ridskolecupen och lägga upp i ett album på Fejjan för det har jag lovat. Puss och kram.

Fuck that shit!

Har råpluggat tre dagar i sträck. Blev klar idag. Såg sen att det var en extremt retlig sida kvar...

Tulpaner


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Vackert mönster


Nikon D3000 + Nikkor 18-55 mm

Snäll mamma


Har varit på sjukhuset och kollat upp mitt öga som varit lite tokigt. Mamma följde med och jag fick en liten tröst efter :)

Förresten så såg jag några av GBs glassnyheter, Mmmumma säger jag bara!

Ridskolecupen - Vimmerby # 2

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm

Photo a day challenge | 9 | Daily Routine

Vaknar, går upp och fixar mig, sminkar mig och allt såntdär.

Sätter mig i sängen och kollar på Vakna med The Voice och äter god frulle.

Cyklar till skolan och är där i evigheters evigheter.

Tränar eventuellt efter det.

Kraschar i soffan och glor på tv.

Äter.

Duschar och tvättar ansiktet och borstar tänderna och sånt.

Släcker lampan och somnar.

Haha, jag känner hur intresset flödar hos er!

Photo a day challenge | 8 | Your sky

Photo a day challenge | 7 | Favourite


Favorit chill frisyren!

Ridskolecupen - Vimmerby

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
Några bilder från idag, det var riktigt kul att fota!


Trött som ett as!

05:40 stog väckarklockan på idag. Do i need to say more?? Haha, men jag tog bussen till stallet och sen bar det av till Vimmerby med några från klubben som skulle tävla. Själv var man fotograf och bilder kommer, jag ska bara ladda över de och sådär.

Kan säga att jag är mycket nöjd med kameran i ridhus.

Två i svartvittNikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Nico, Soccan

Photo a day challenge | 6 | Makes you smile


Maja.

Vackert


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
En dag på stan får det bli idag. Med Elli. Sen hem och städa rummet för det är välbehövligt och så Melodifestival. Vem hejar ni på?

Spring i benen

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Nills, Lilleknoen
Igår var det allt spring i benen på Nills och hans hagkompis Lilleknoen. De som annars brukar stå och dryga längst bort i hagen. Tror de vet att de skulle in och få mat.

Mitt i gnägget


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Chuck
En lite charmig bild på Chuck precis när han ska gnägga.

Änder


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm

C & K


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Champion, Kingston
Ett smakprov från idag. Det var riktigt roligt att fota idag, hästarna hade mycket spring i benen. Dessutom var det nemas problemas med D7000, härligt!

Mitt absoluta favoritfoto


VJ day kiss - Alfred Eisenstaedt
Jag är fullkomligt kär i det här fotot. Tycker det är helt fantastiskt på alla sätt. Verkligen en fullträff! Har sökt mycket på internet om fotografen, sjömannen och sjuksköterskan och hittat massa intressant och roligt.
Det var verkligen en slump att jag hittade det här fotot. Jag satt i skolans bibliotek och läste lite i en FOTOtidning och där var det. Jag var fast.

Foto är taget på Times Square 14 Augusti 1945. Den dagen meddelades det att USA segrat över Japan och 2 världskriget var över. Det är alltså en segerkyss. Har hittat historian bakom kyssen, om den är sann eller inte vet jag inte. Det är många som sagt sig vara sjömannen, så det är svårt att veta vad som stämmer och vad som inte gör det.

Funderar starkt över att beställa den här som poster någonstans och rama in och sätta på väggen.

Lovely friday

Just nu ligger jag säkert i sängen och sover, för detta är tidsinställt.

Jag är nämligen ledig idag! Har inga lektioner så jag fick stanna hemma. Hur gutt? Tanken är i alla fall att bege sig till stallet och fota hästar. Måste prova lite inför söndag då jag ska följa med några till en tävling och fota. Sen måste jag ta tag i lite plugg och städning och även ta ett pass på gymmet.

Hoppas ni får en härlig fredag!

Det är hemskt

När man tröttnar på sitt favoritband. Snyft, har inte lyssnat på Muse på lääänge. Jättetrist, hoppas de ger ut en ny skiva snart. Åh saknar när jag nyss upptäckt de och jag lyssnade på nästan alla låtar och blev lika amazed för varje låt! Big love.

När är man egentligen en fotograf?

Okej people, här kommer ett litet åsiktsinlägg. Det handlar om ordet "Fotograf"

När blir man det egentligen, när är man det? Är det när man fotar mycket och har det som intresse, eller är det när man säljer bilder som syns på tidningsomslag, i artiklar, på internet och i reklamer? Eller är det någonstans där i mellan som man kan säga: Nu är jag en fotograf!

Såhär tycker jag:

Är man intresserad av foto och har det som hobby - oavsett vilken kamera man har - så tycker jag att man är en fotograf. En Hobbyfotograf. För det är ju ens hobby eller hur? Och om man fotograferar så är man väl fotograf eller är jag helt ute och cyklar?

Enligt mig kan man vara fotograf på olika nivåer. Hobbyfotograf och professionell fotograf och allt där i mellan. Varför måste en fotograf vara en person som tjänar massa pengar på sina bilder? Varför kan inte vi andra som inte gör det få kalla oss fotografer?

Jag tycker det är tråkigt att se bilder som sånahär:

Visst, man kanske tar det med en klackspark. Men det är ändå förolämpande på något sätt. Som om tonåringars foton inte duger eller är bra. Man får den känslan, eller hur?

Tänk i framtiden, om dessa "icke-fotograf-tonåringar" blir värsta proffsfotografen i framtiden vars bilder syns överallt och är enormt eftertraktade? Hur coolt vore inte det?Jag som rider, är inte jag en ryttare för att jag inte tävlar då?
Om man spelar fotboll, är man inte en fotbollsspelare då?
Om man sjunger eller spelar ett instrument, är man inte musiker då?

Visst är man väl det! Det är samma sak. Det jag vill säga är att det är skillnad med att ha det som en hobby och att ha det som ett professionellt yrke.

Vad tycker du? Skulle vara jättekul att höra lite åsikter!

Fajita & FoccaciaNikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
Det blev en sen middag i form av fajitas och en bit foccacia. Och den foccacian! Den är att dö för alltså.
Det finns ett bageri i skolan där alla hotellresturang elever och så bakar och säljer till ett billigt pris. Det är alltså de som gjort den goda foccacian.

Gårdagens ridpass - Zantus


Gammal bild från förra våren.
Det gick både bra och dåligt. Bra för att vara andra gången jag rider honom och dåligt för att galoppen blev, åter igen lite hej kom och hjälp mig. Han hade inte så mycket bjudning i galoppen om man säger så och jag kämpade på men ville inte gå på honom för mycket.

Vi gjorde i alla fall mycket galoppfattningar och även galopp på medellinjen. Det var väldigt kul och kändes nyttigt. Det gick nog ganska bra ändå, helt ok liksom.

En lite tråkig sak är att jag inte har en endaste liten bild där jag rider. Inte en enda. Jag är bitter! Nu är vi ju i ridhuset men man kanske kan få någon att fota sen när vi rider ute. Någon snäll själ som känner sig manad?

Light blue nails


Testade ett nagellack från Depend som jag fyndade för att tag sen. I flaskan såg det nästan grått ut men på naglarna blev det mer pastellblå/grå. Snyggt tycker jag, vad tycker ni?

Photo a day challenge | 5 | Something you wore


Omaka strumpor, som vanligt :)

Photo a day challenge | 4 | Letterbox


Förstod inte vad Letterbox var först, så jag sökte på Google och då var det tydligen såhär så ja, så fick det bli!

Idag är det internationella kvinnodagen


Och som den kvinna jag är så firar jag denna dag med choklad.

Photo a day challenge | 3 | Something you adore


Fina Rhona, finns ingen som dig.
Gjorde ingen dag 2 för jag åt ingen frukost, hehe.

Två tillNikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Lakrits

Lämna nu drömmen och vakna till liv


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm  På bild: Alma (jag)

Jag tror jag är kärJust nu kan Muse och Placebo slänga sig i väggen. Hurts är det enda bandet för mig just nu! Theo Hutchcraft och Adam Anderson. Deras musik är så fin, så rätt, så underbar! De måste komma till Sverige och spela, de måste!

Lyssna på, ja, alla låtar!

HundvaktNikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Lakrits
Idag har jag och mamma passat Lakrits. Vi har lekt och myst och varit ute i det fina, men kalla vädret.
Nu blev det även några bilder med nya kameran! Har lite svårt med fokuset, men det ger sig snart skulle jag tro :)

Photo a day challenge | 1 | You


Då var vi igång! Första fotot i utmaningen.

Vad hände?

Jag vaknade, på ärlighetens ärligt, nu. Nu! Helt sinnes, brukar alltid, alltid, alltid, vakna runt 9 om jag är ledig. Oavsett hur länge jag varit uppe.

Känner mig helt förvirrad. Vad är på riktigt, vad är inte? Är det här en dröm, WHAT IS GOING ON?!

Designa egen t-shirt (och massa annat)


Hur kan jag ha missat den här sidan? Sjukt grym! Man kan designa t-shirts och annat, typ tygväskor, hoodtröjor, kepsar osv med tryck och text. Och det finns typ 1 miljard tryck att välja mellan. Man kan också ha sitt egna om man vill.
Vill verkligen ha en tygväska med något kul tryck och såg detta och det hade varit så typiskt mig, haha!

Hahaha, de som känner mig vet att jag är väldigt dålig på att få i mig grönsaker. Helt sinnes vad äckligt jag tycker det är.

Ps. Kolla Run Forrest Run trycket. Så sjukt grymt! Vill ha det på en väska, haha!

Photo a day challenge


Tänkte köra på den här listan. Börjar imorgon så får vi se hur det går :)

Game of thrones
Jag har så smått börjat följa en ny serie som går på Svt1 - Game of Thrones.
Har ingen aning om vad någon heter, och knappat vad den handlar om, men det tar sig väl senare. Det har trots allt bara gått två avsnitt. 

Sen så är det en HBO-serie och alla serier från HBO är G-R-Y-M-M-A-! Min favvo serie True Blood bla.a. Även bästa serien just nu - Boardwalk Empire är från HBO. Höga förväntningar här!

Hur hamnade jag här


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm
Känns lite dumt att jag inte visat ett endaste foto som foitats med nya kameran, hehe. Det kommer!

Euphoria på Spotify


Det är nog inte bara jag som tyckte Loreens låt Euphoria var helgrym i melodifestivalen. Nu såg jag att den finns på Spotify - lovely! Den var bättre live dock.

Dagens blogg avslutad


Dagens, eller gårdagens blogg blev Jennys! Klicka in på hennes blogg, bilden är en länk.

Hebbe #2
Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm På bild: Hebbe
Det var många som tyckte om sista bilden från när jag fotade hästarna. Alltså den på Hebbe, så här kom då tre stycken till.

Ingen hoppfotografering


Foto från förra året.
Hade planerat att fota på klubbhoppningen som skulle vara på söndag. Nu blev den inställd, lite trist, men åker nog till stallet ändå och fotar.

Trevlig eftermiddag

Hallå mina vänner! Kan dra lite kort vad dagen bjöd på:

Åkte in till stan och åt med Anna, Elin och Amanda på 4 Kök. Mycket gott, beställde en kycklingburgare, den var enorm!
Sen efter några timmars chilledillande gick vi till Stagg och såg Staggrevyn.

Den var kalasrolig och tre stycken i min klass var med och alla var superduktiga! Fotade lite grann, så lägger upp några bilder imorgon. Hur har er dag varit?

Planer


Tjohej! Ikväll ska jag fota på riktigt för första gången med Big Boss! Ska bli såhääääär roligt. Nu får han visa vad han går för, lille kameran ;)
Ikväll är det nämligen Staggrevy, och det är en revy på skolan Stagg här i Kalmar. Innan det ska jag in till stan och möta upp några i klassen så ska vi äta innan.

Så därför, kommer jag inte kunna uppdatera så mycket idag. Men imorgon kommer nog en massa bilder från revyn. Ha det så bra, så hörs vi!

Dagens blogg


Kör en omgång av Dagens Blogg!

Det enda du behöver göra är:
Skriv i en kommentar i detta inlägget att du är med.

Vinnare slumpas fram imorgon och kommer få en stor länk i ett enskilt inlägg. Lycka till!