Årsresumé i början av 2013

Nästa år kommer en årsressumé upp med mina bästa bilder från 2012. De kommer vara uppdelade i olika kategorier, så ja... Hål ögonen öppna!

God jul, kompisar!

Ville bara kika in och önska alla en god jul!

Fotoinspiration från Youtube

Den här videon är en sammanfattning av Evans bästa bilder från 2007-2010. Jag har kollat igenom den flera gånger och blir så otroligt inspirerad. Hur fasen kan han ha så många fotoidéer?
 
Om man läser  början står det att han fotat med en Nikon D50, en D300s och ett 18-55 mm objektiv. D50 är ju inte värsta proffskameran om man säger så. Så jag tycker det är roligt att han motbevisar de som menar att man måste ha en proffskamera för att ta bra bilder. Tummen upp!
 
Han är riktigt skillad med Photoshop också. Det kan man lugnt säga. Titta och inspireras!

Världens Bästa Maja!

Min granne, pyssling och mina bästa vän Maja sjunger en Adele låt på en julkonsert. Jag är så stolt så jag spricker! Hon är helt fantastisk. Det är helt galet vad hon har utvecklats på de snart 3 år hon gått på Stage4You.
 
Ni måste lyssna på det här! Hon kommer bli nåt stort, jag säger då det!

Halva gymnasietiden över

Hur knas låter inte det? Jag började ju lågstadiet nyss! Lovar att någon spelar Sims med mig och snabbspolar. Ja, så måste det vara.
 
Hur mår ni, kompisar? Det var några dagar sen vi hördes av. Jag mår prima i alla fall. Medans hela värden (känns det som) drabbas av den envisa vinterförkylningen rider jag ur stormen som en äkta överlevare! I dessa tider måste man vara försiktig med vem som får smaka ens cola. Annars ligger man där med 39 graders feber.
 
Alla klappar är handlade, men jag avslöjar ingenting här. En annan sak som jag skulle och borde ha gjort är att skicka julkort. Jag fick ett såntdär sigill-kit av min kära mor. Ni vet sånt lack som man smälter och så har man en stämpel. Tänk brever Harry Potter får från Hogwarts. Typ så. Som sagt: Jag skulle skickat, men så har det inte blivit, hehe. Nästa år! Då jäklar!
 
Min vecka har rullat på som de flesta andra veckor. Med en massa teateranalyserande. Känner att jag blivit lite skolskadad då jag analyserade Exile-trailen (se nedre inlägget) i huvudet. Kom på mig själv och slutade med sånt trams ;)
 
Igår var julavslutningen på ridningen och jag red Fille och vi hade musik och red mycket självständigt. Fille var lite spänd av musiken tror jag. Det gick helt okej ändå, får vara nöjd med den avslutningen.
 
Och idag var det julavslutning i skolan! Tog bussen dit idag, och det var mitt bästa beslut denna vintern. Stannade i skolan till 1 ungefär sen gick jag,, Penny, Amanda Tilda, Evelina och Märta och fikade på Kulzenska (FÖRLÅT ANNA!). Det var mysigt och sen gick jag och Amanda en kort stund på Kvasten och jag hittade två potentionella nyårsklänningar.
 
Sen åkte jag hem. Och nu stter jag här.
Ser redigt sleten ut, men hey: Vem bryr sig?

Hurts - Exile March 2013

Hurts släpper sitt andra album i mars 2013. Jag kan ju inte vänta då va. Här är trailen. Theo och Adam är bäst. Efter Matt, Dom och Chris då.

Det är en sån dag idag

Som söndagar oftast blir: Lite plugg, lite film, lite städning. Allmänt fix. Ska julpynta lite i mitt rum också. Samtidigt så sitter jag och kollar på Linas Kvällsbok. Älskar när de pratar om gymnasiet och Linas kompis säger att hon ska gå Bolibompautbildningen! Och Ivar som bor på en husbåt.
 
Hur som. Ha en trevlig söndag, kompisar!

De bästa apparna

Det är ingen speciell ordning. Alla appar är gratis.
 

1. Freebee
Freebee är en app med gratiserbjudande. Det kommer upp nya erbjudande titt som tätt som man får ta del av om man svarar på några frågor om produkten efteråt. Det är oftast något ätbart. Jag har sett att det varit erbjudande som Marabou mjölkchoklad, Läkerol och Witamin Well. Freebee visar var man närmast kan hämta ut produkten, men det finns bara ett visst antal, så det gäller att vara snabb!
 
2. IMDb
IMDb är precis som hemsidan är, fast i mobilen. Det står för International Movie Database och är alltså en databas med filmer, skådespelare regissörer osv. Älskar den här appen. Är ju en riktig filmnörd så det är kul att få ta del av det nyaste inom film och se de nyaste trailers.
 
3. bSafe
Den här appen är nog den viktigaste som finns. Den är till för att hålla oss säkra i osäkra miljöer. T.ex. när man går hem sent på kvällen. Man väljer sina "gaurdians" som blir kontaktade när man använder appen. I appen finns ett SOS-alarm och då meddelas ens guardians antingen via sms eller samtal om att du behöver hjälp och din exakta position skickas till de på en karta. Det finns också en funktion med Fake-samtal som man kan bestämma om det ska komma på en gång eller inom några minuter.
Jag kommer att ha den här appen i åtanke när jag sen kommer jogga ute i skogen. Man vet ju aldrig liksom.
 
4. Zappa
Om man har Telia-digital box så ska den här appen fungera som en fjärrkontroll. Väldigt roligt att trolla familjen med!
 
5. Formler
Den här appen har flera kategorier, beroende på vilken mattekurs man läser. T.ex Matte A, Matte B osv. I de kategorierna finns då alla formler. Typ hur man räknar ut arean av ett klot och sånt. Men också om räta linjens ekvation. Det finns hur mycket som helst! Kanske inte den roligaste appen, men definitivt användbar.
 
6. Meme Reader
Gamla 9gag Reader. Det här är nog min favoritapp! 9gag är mitt liv så det är ju givet. För er som inte vet vad 9gag är så är det en hemsida med massa roliga bilder. Som Rage Comics, Memes osv. Riktigt tidsfördriv! Det här är då 9gags app.
 
7. Google Översätt
En standardapp som alla borde ha. Smidigt när man behöver slå upp ett ord. Ger många och bra förslag och det finns hur många språk som helst. På vissa språk kan man även höra hur ordet låter.
 
Vilka appar gillar ni?

Letar inspiration

Sitter och letar lite inspiration på Nikon D7000´s grupp på Deviantart. Nu är jag riktigt sugen på att fota porträtt!
Så ska försöka boka in något med Elin och Sophie. Om någon annan känner sig manad att stå framför kameran är det bara att höra av sig!
 
Jag heter: almasart på Deviantart.

Skiftningar och detaljer

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Renaldo

Listen

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Caramelle

Ingen Hurts-konsert för mig nästa år...

18+
 
 
...
 
 
18+
 

Into The Wild

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Elin P

Hur man redigerar fram skarpa ögon

Jag har fått frågor om bl.a. de här bilderna, hur jag får ögonen så blå och skarpa. Och det ska jag visa er nu! Jag redigerar mina bilder Picmonkey.com. Det är en enkel och bra sida.
 
Grunder: För att få ögonen så, är det viktigt att tänka på ljuset när man tar bilden. Gör så att modellen står mot ljuskällan, eller använd en reflexskärm.
 
Nu till redigeringen!
 
1. Börja med att ladda upp bilden (you don't say?) och välj sen Exposure. Där ska du, för att få ögonen ljusa, ljusa upp hela bilden. Men tänk på att inte gå över 20. Helst runt 15, annars blir det lätt överexponerat. Testa dig sen fram med Highlights och Shadows. Viktigast är att tänka på hur ögonen ser ut.
 
2. Nu ska vi justera färgerna. Igen, tänk på ögonen. Dra på lite med färgerna och gör de lite mer blå. Det gör inget om resdten av färgerna ser lite onaturliga ut. De ska ändå mattas ner senare.
 
3. Gå in på Sharpen och gör bilden lite skarpare. Var försiktig så det inte blir överdrivet.
 
4. Nu ska vi gå in på Effects. I menym på sidan ser det ut som ett såntdär "kemiglas". Vet inte vad det heter, men ni fattar ;) Där ska vi välja Black & White, trycka på penseln och sen göra ögonen i färg.
 
5. Dra i Fade så att bilden blir ett mellanting mellan svartvitt och färg. Runt 60-65 % brukar vara bra.
 
6. Gå in i menyn igen och välj Touch Up, läppstiftet. Välj Eye Brighten och tryck på penseln igen. Markera ögonen så kommer ni se att de blir klarare. Exprimentera med Lighten. Det är olika hur mycket det behövs. Likaså på Fade. På bilden är det vänstra ögat markerat med Eye Brighten och det högra inte. Lite skillnad, eller hur?
7. Om man vill ha ännu blåare ögon kan man gå in i Eye Tint efter och göra likadant. Men då får man fadea ner rätt så rejält. Annars brukar jag gå tillbaks till steg ett och ändra lite. Kanske exponera ner lite, Göra färgerna varmare osv. Sen så är det klart!
 
Före:
Efter:
 
Hoppas ni förstod min beskrivning, lycka till!

Sommaren är hästfotograferandets tid

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
 
Nu kanske ni tänker: Varför skriver hon om sommaren såhär mitt i vintern? Vill hon plåga oss genom att påminna oss om värmen som nu är bakom oss?
 
Men nej, eller jo kanske lite. Jag längtar så till sommaren då man kan åka ut på lite tävlingar och fota ordentligt. Maj-September är verkligen hästfotograferandets tid!
 
Gud vet att jag inte varit pepp alls på att fota hästar nu i höst. Eller fota överhuvudtaget. Det har bara varit kallt och mörkt och tråkigt. Får hoppas på att våren bjuder på lite motivation. Vilket det förmodligen kommer. Men man får inte underskatta snön! Ska försöka få lite idéer nu lagom till jullovet. Hoppas för fotots skull att snön ligger kvar då. För min egen skull kan den smälta bort nu på en gång, hehe.
 
 

Shine Bright

Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Munsboro Renaldo

Stor HISS till nya Blogg.se

Jag vill ge en SOLKLAR hiss till nya Blogg.se. Älskar hur framsidan är uppbyggd, att det nu inte bara är Stil utan även Everyday. Jag hoppas verkligen att det kommer något liknande för oss fototokar. Har mejlat om det, men inte fått något svar, men jag hoppas de nappar på det :) I så fall är jag mer än gärna en del av det!
 
Väldigt roligt att framsidan uppdateras så ofta som den gör. Stort plus på det. Ännu större plus på att i och med mer uppdatering så lyfts fler bloggare fram. Det är jättekul att få nya tips!
 
Har bara gott att säga. Det här gjorde ni bra, blogg.se!

Imorgon skulle vara den bästa dagen i mitt liv

Men så blev det inte.
Fredagen den 7 december skulle jag se mitt favoritband, mina hjältar för första gången. I Malmö. Ni vet ju säkert redan att jag älskar Muse och det är förjävligt att konserten är inställd! Sångaren, Matthew Bellamy bröt sin fot och det är anledningen till att den ställdes in.
 
Ja, vad ska man göra? Jag tröstar mig med att kolla på gamla konserter och så får jag väl köpa The 2nd Law-Tour DVDn när den kommer ut...
 
Reading
 
Seattle
 
Itunes Festival

Carry On

Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Emma H

Visste ni att

Om man går in på Googles hemsida och googlar: do a barrel roll, så snurrar allt?
Try dat shit.

Ögongodis - Daniel Craig

Jag är i en Daniel-period just nu och jag bara måste dela med mig av denna skönhet! Jag trillar av stolen, fast jag sitter i sängen. Jag trillar ur sängen! Så snygg!
Alla bilder är från Google.

Bloggar jag läser - Del 1 - Vänners bloggar

Här är mina vänners bloggar som jag oftast klickar mig in på varje dag. De flesta är dagboks-bloggar eller vad man säger. Alltså de skriver om sina dagar och så.
 
Maja
Sophie
Maria
Tilda
Evelina
Ebba
Märta
Anna
 
 
Om det är någon av mina vänner som borde ha en blogg, men som inte har så är det Elin! För hon har så fin stil och jag hade lätt ställt upp på att fota massa outfitbilder. Win-win situation!

Nästan likadant

Jag blev så himla nöjd med dessa bilder på Elin så jag vill göra en väldigt liknande fotografering. Men tänker att istället för att sminka svart, så kan man sminka vitt. Och istället för en svart klänning, en vit. Tänk vilka snygga kollage det skulle bli! Det är så att man vill ställa ut! Var man nu ska göra det...
 
Vad tror ni om det, kompisar?