Min fina fina cykel


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
I present fick jag även en ny cykel då min blivit stulen (snyft). Visst är den jättefiiiiiin?


Födelsedagspresenter


Ett fjäderhårspänne från Glitter.


Bikini från HM.

Klänning från HM.

Nya ridbyxor

Här om dagen var jag och mor min på Hööks och kikade lite. Kom hem med dessa ridbyxor från CRW och ett par ridstövelstrumpor. De är helskodda och istället för såntdär kardborreband i benslutet är det istället som ett stretchtyg. Mycket praktiskt! 679 kr gick de på.

Häst


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm

Idag är ingen vanlig dag

För idag är det min födelsedag!

Dagens ridpass - Dance

Hej på er.

First things first: vill be om ursäkt för mitt dåliga bloggande, jag vet att det är det tråkigaste man kan läsa - ursäkter. Men så är det.
Just nu har jag vaken tid, ork eller lust att blogga. Trist för jag tycker det är så kul.

Nåväl:
Hoppning idag på dance. Ett litet krutpaket, men idag kunde jag hålla henne, till och med så tempot blev dåligt. När man tänker i efterhand vet jag att jag kunnat gjort det och det bättre och annorlunda.

Tycker hoppning är obehagligt, så det blev som det blev. Hade ju intr the time of My life, men det gick bra ändå. Helt okej :)

Ensamdag

Idag har jag verkligen känt att jag velat vara för mig själv. Hela dagen. Ibland bara får jag sån känsla, haha. Har varit riktigt trött också så har nog inte varit speciellt rolig idag.

Så kan det va ibland! Nya tag imorgon. Nu ska jag bara ta det lugnt, slumra lite och redigera bilder.

Klubbdressyr
Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm
Tjohej! Nu har jag kraschat i soffan och är i värsta matkoman, haha. Dagen har bestått av fotografering under dressyren på ridskolan. Väldigt kul att fota lite igen, men usch vad kallt det var! Hade tjocka vantar men frös ändå. Nu är det däremot riktigt varmt ute, knasigt.

War Horse


Idag såg jag den här filmen. Den handlar om en häst som får uppleva livet som krigshäst under första världskriget. Den var otroligt bra, och otroligt sorglig. Du kommer gråta floder, om du inte har ett hjärta av sten.

4/5 Laddergoats.

Klimatet har ballat ur

Idag när jag gick till skolan svettades jag av värmen. Nu, en timme senare snöar det

???

Det ballar ur.

Om man får drömma lite

♦ Så hade jag bott på en lantlig hästgård en bit utanför stan med en egen ponny och hästintresserade päron.

♦ Så hade det varit sommarlov i sjuan så att det är högstadiet all over again.

♦ Så skulle jag vara mer spontan och öppen.

♦ Så hade jag varit fotogenisk.

♦ Så hade chips funnits i lösvikt.

♦ Så hade jag varit smidig som en katt.

♦ Så hade jag vågat prova lucid dreaming och det hade varit sjukt coolt.

♦ Så hade Muse, Placebo, Hurts, Dane Cook och Bo Burnham uppträtt i Sverige.

Placebo!


Absolut bästa!

Tal om relationer

Vi som går första året på gymnasiet har ju nationella muntligt i svenska den här veckan. Jag har inte ens börjat med mitt arbete, som är ett tal inför 15 personer om någon typ av relation.

Däremot vet jag vilken relation jag ska tala om. Nämligen min, och andras relation till ridsporten. Ingen i min klass håller på med hästar, och jag tror inte någon av de förstår hur otroligt lycklig man kan bli av att rida, eller bara hålla på med hästar. Det ska bli så kul att få framföra mina ord om den sporten jag älskar så mycket. Det är svårt att förklara, men jag ska verkligen försöka. Och ridning och hästar för mig är till största del känsla och envishet.

Ska ta tummen ur röven och börja skriva på talet nu, känns liksom ganska nödvändigt såhär i sista minut ;)

Ska nån av er läsare också hålla ett tal om relationer? Vad valde ni att skriva om?

Man måste härma dem som orkar, de som fortsätter ändå


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm

We are young


Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm

En gammal Canon


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
Hittade familjens gamla analoga kompaktkamera. En Canon, som tyvärr inte funkar längre, men det var kul att hitta den och kolla hur kamerorna såg ut då.

Gårdagens ridpass - Shaggy


Red ju igen igår och då hade jag Shaggy. Shaggy är en liten latmask som bara gör det han absolut måste. Men han är en duktig ponny, men man måste verkligen rida honom och inte bara åka med. Den biten är inte jag så bra på, haha. Det gick som det gick. Han var så tramsig i början av passet. Till exempel, om hästen framför vände över tvärnitade han som ett fån. Mot slutet var han dock ganska framåt, och det får jag vara mer än nöjd med. Har inte alls samma förhoppningar och krav när jag rider honom, som när jag rider någon annan häst.

Vad gjorde vi då? Vi skrittade fram på slingan i skogen. Efter det började vi jogga igång hästarna och även lite galopp. Sen red vi lite på volterna och kvartslinjerna och tränade lite skänkelvikning och sidvärtsrörelser.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det var ett bra pass för att vara Shaggy.

Bloggtorka och The Sims lan


Just nu sitter jag hos Maja och har The sims 3 lan. Hur töntigt?
Nej men, annars, så har jag som ni kanske märkt inte haft så mycket att blogga om. Har inga färska foton att bjuda på och, ja, en liten svacka kort och gott. Hoppas inspirationen kommer tillbaka snart för såhär kan vi inte ha det!

Dagens ridpass - Vincent


Hann bara skritta och trava fram, för sen tyckte Linda han såg halt ut, så då fick vi avsluta. Det var en halvtimme kvar av lektionen så jag hade hunnit ta ut en annan häst, men det hade inte blivit bra, så istället får jag rida igen det imorgon.

Hunger Games


I eftermiddag ska jag och Linnéa se Hunger Games. Alla säger att den är grymt bra, så¨det får man ju hoppas haha ;) Är det någon som sett den, eller läst bökerna?

What to say


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Jag

Amazing light


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
Ibland så bara finns det ett speciellt ljus. Där man minst anar det. Det här fotot är taget hos Tilda på kvällen, och visst är ljuset riktigt fint? Det är nog de blåa och gröna tonerna som går så bra ihop.

Bärnstensträdet


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

Klick KlickNikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Anna, Märta

Middag med esteternaNikon D7000 + Nikkor 18-105 mm
Igår hann jag inte blogga någonting för var hos Tilda som hade födelsedagsmiddag med oss tjejer i klassen. Det var mycket trevligt må jag säg. God mat, X antal namnteckningar i Tildas ansikte, och goa vänner. Tack för igår, vänner!

Har alltid vart påväg, är jag framme någon gång
Nikon D3000 + Nikkor 18-55 mm
Hittade en mapp med gamla bilder från 2010/Början av 2011. Kalmar Domkyrkas arkitektur. Vacker eller hur?

Dagens ridpass - Vincent

Idag red jag Vincent, en stor häst som var riktigt mysig och snäll. Första gången jag red honom så jag är nöjd över hur det gick. Han är som sagt, en stor pålle och jag kände att jag fick lite svindel efter att ha suttit på en liten ponny senast, hihi!

Hur som, fokus var raka spår och vi red på kvartslinjerna så rakt som möjligt i olika gångarter. Sen lite på volterna och lite framdelsvändningar. Jag är nöjd ned passet, Vincent var go!

Save my soulNikon D7000 + Sigma 70-300 mm

Why start a fire


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm

I hela mitt liv har jag hört en sång


Nikon D7000 + Nikkor 18-105 mm På bild: Mårten

ZantusNikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Zantus

Klubbhoppning 1 April
Nikon D7000 + Sigma 70-300 mm På bild: Sara & Milan, Viktoria & Kingston, Carro & Freja
Nu är jag hemma från stallet och jag är mycket nöjd med hur min lilla kamera presterat i KBF's mörka ridhus. En slutartid på ca 250/1 - 400/1 kunde jag ligga på och det är ju en enorm skillnad mot min D3000 som jag brukade ha runt 80/1 - 100/1.

Min kompis Viktoria vann båda hennes klasser, stort grattis till henne! Det är tjejen på bilden i mitten. Hon rider där på Kingston.
Fler bilder kommer förmodligen.