Kalmar, jag älskar dig!


Nikon D3000 + Nikorr 18-55 mm
Godmorgon, eller goddag kanske? Hur mår ni idag? Det är så fint väder här, så jag ska bara ta en dusch och sen drar jag på mig mina Reebok Easytones och drar ut på en fotopromenad. Härligt, härligt! Ut och fota med er nu!

The lucky don't care at all


Nikon D3000 + Nikorr 18-55 mm På bild: Linnéa B

Old times


Nikon D3000 + Nikorr 18-55 mm
Fick göra bilden ganska liten, eftersom jag sitter i skolan och bara kopierade den från min fb rakt av. Så kvalitén är inte den bästa. Det här fotot togs för kanske ett år sen. Inte alls långt efter jag fått min kamera och jag fotade fortfarande i Auto-läget.

It's been a long time since you came around


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm På bild: Linnéa B
Om det är någon photoshoot som jag är absolut mest nöjd med, så är det den med Linnéa. Inget snack om saken. Om jag bara känner för att redigera lite bilder som jag vill ska bli sådär riktigt jädra bra, då går jag till mappen med bilderna på henne.
Hon kommer hit på höstlovet och det ska blå såhääääääär roligt att träffa henne igen! :D

Nothing left to say


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm

I wish I was specialNikon D3000 + Sigma 70-300 mm

Fina hästar och ponnies


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm På bild: Chuck, Malawi, Secret Star "Soccan", Hebbe, Kingston
Några av alla som tävlade igår. Gillar hur de gula löven bidrar till en riktigt "höstig" bakgrund. Är nöjd med bilderna från dagen!

RhonaNikon D3000 + Sigma 70-300 mm På bild: Rhona, Rhona & Sofia
Här ser ni min lilla favorit! Min lilla stjärna. Rhona är en d-ponny som står på ridskolan. Och ja vad kan jag säga, hon är underbar!

Hästfotografering

Hej på er! Hela förmiddagen. Från halv nio till halv 2 ungefär så har jag fotat hästar på klubbdressyren där jag rider. Alla var jätteduktiga och det blev en hel del bilder! Hela tre minneskort med sammanlagt 8 gb fick göra sitt. Så nu laddas alla upp på datorn sen ska det redigeras som attan och så upp på den här bloggen, min hästblogg och Facebook.

Ett smakprov. Flera kommer sen!

Mums!
Nikon D3000 + Nikorr 18-55 mm
Nu blir det god mat i form av potatisgratäng, lammfilé och hemmagjord rödvinsås. Mums säger jag bara!

I don't mindNikon D3000 + Nikorr 18-55 mm

Det jag borde fota oftare

Natur. Alltså riktiga naturbilder och inte bara macro på blommor och så. Det är väldigt sällan jag gör det och jag måste bli bättre på det!

Motljus. Har nosat lite på området, men måste bli bättre på det också.

Kreativt. Det är så ofta jag bara går och fotar. Vill skapa något och fota det. Bubblor och liknande, ni vet.

Svartvitt. Oj det är så sällan jag redigerar mina bilder till svartvitt eller sepia också förresten. Måste göras oftare så jag får kläm på det!

Har du också något område inom foto som du vill utvecklas med? Vad i så fall?

Vinnare i länktävling

Denna gången var det min fina vän ANNA som vann. Såklart var det rätta ordet hallon.

Freja


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm På bild: Freja
Freja ser så lugn och harmonisk ut på den här bilden, men i ärlighetens namn så är hon en riktig liten surtant! Men fin är hon i alla fall, eller hur?

Yours


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm På bild: Nicodemus "Nico"

Länkbyte någon?

Kanske inte känns så aktuellt, men slänger iväg frågan i alla fall.

Är det någon som är intresserad av ett länkbyte i menyn på bloggen? Kravet är att det måste vara en seriös fotoblogg som uppdaterar bra. Alltså inte ett inlägg i veckan eller så, utan nästan varje dag. Är du intresserad så lämna bara en kommentar!

Utmaning-H vinn länk!


Denna gången börjar ordet, som du ska lista ut genom att kolla på bilden, på H. ´
Klura ut vilket ord det är, och släng iväg en kommentar. Om du är först med att gissa rätt, vinner du en länk i enskilt inlägg. Lycka till!

Vinnare i länk-tävlingen

På G var det VIKTORIA som var snabbast att gissa rätt. Och självklart var det gitarr!

På F var det en annan VIKTORIA som vann! Färja var ordet.
Grattis till er och håll ögonen öppna för nästa länktävling som kommer upp snart!

Vi är ett team, du och jag.


Nikon D5000 + Nikorr 18-55 mm På bild: Alma Söderholm (Jag) Foto: Emma S/Johanna O

The world is upside-down


Nikon D3000 + Nikorr 18-55 mm

Digitalfoto #11 2011
Har ju helt glömt att berätta den roliga saken som hände för... 2-3 veckor sen? Haha. Här kommer det i alla fall: För läääängesen, kanske i somras, skickade jag in en bild till Digitalfoto på Linnea. Och i det numret som finns ute i butik nu är just mitt foto med! Ni vet i "Heta bilder" där provatpersoner skickar in och sådär. Kanske ingen stor grej så, men för mig var det väldigt roligt i alla fall :) Tänk att en massa människor har sett min bild. Trevligt, trevligt!

Red riding hood #2


Nikon D3000 + Nikorr 18-55 mm På bild: Alma Söderholm (jag) Foto: Johanna O/Emma S

Du vet jag vill bli din

Det perfekta fotovädret

Visst är det ofta som vädret kan spela en ett spratt? Till exempel när solen är påväg att gå ner så tänker man att, nu är det perfekt fotoväder! Inte då! Visst man kan absolut få bra bilder, men det är klurigt.

Jag skulle säga att mulet men ljust är det bästa fotovädret. Ljuset faller då mjukt på det man fotar och man kan ändå jobba på höga slutartider. 1/800 och högre. Oftast.

Den här bilden är taget då ljuset var starkt och solen sken. Man ser tydligt att ljuset blir hårt, likaså skuggorna. Vilket enligt mig inte är tilltalande. Visst att man kan fota i högre slutartidstal, men det är svårt att få en bra bild i så "pang bom på"-ljus.


Den här bilden är däremot tagen när solen gick i moln.Och här ser man tydligt hur ljuset och skuggorna blir mjuka och fina.

Jag föredrar alltså, oavsett motiv att fota i lätt molnighet. Sen så krävs vissa typer av väder för att få till en viss känsla i bilden. Och då blir det klurigare att fota, men det kan vara värt det.

Motljus. Hittar man rätt vinkel och rätt ljus, så kan motljusfoton bli helt magiska. Men där är svårt. Men skamm den som ger sig! Det fina med motljus är att det ramar in motivet på ett snyggt sätt, och det finns möjlighet att testa sig fram, prova nya saker och utveckla sitt fotograferande.

Detta var några typet av ljus som jag berättat lite om. Hoppas ni fått lite inspiration i alla fall!

Red riding hood


Nikon D3000 + Nikorr 18-55 mm På bild: Alma Söderholm (jag) Foto: Johanna O/Emma S

Media

Sitter nu i skolan och har medialektion. Vo jobbar i illustrator och det går väl... Ganska dåligt, haha ^^

Du är inte en i mängden


Nikon D3000 + Sigma 70-300 mm
Bilden är kanske inte i bästa kvalité för kopierade den från min facebook, eftersom jag inte har några bilder på laptopen. Måste också skynda att skriva för det är nästan inget batteri kvar och hittar inte laddaren.

Nu var det ju ett tag sen vi hördes av. Hur har ni haft det? Har något roligt hänt er? Berätta! Jag har i alla fall gått i skolan och vardagen har rullat på som vanligt. Är jättesugen på en porträttfotografering! Får prata med Emma och Johanna så får vi planera någon, för behöver lite bilder på mig själv också. Länk-tävlingarna drar igång snart igen och de som svarat rätt på föregående ska såklart få sina länkar!
Imorgon börjar Gossip Girl igen, som jag har längtat! Finally says Alma.